We were born to be REAL!

Op Facebook gaat er momenteel een video rond van beautyblogger Em Ford. Een prachtige vrouw die altijd veel reacties kreeg over de mooie make-up die ze aan kon brengen. Drie maanden lang plaatste ze foto’s op haar blog waar ze zonder make-up op stond en dat leverde schokkende reacties op. Ik vond dit alles zo indrukwekkend dat ik er wel een artikel aan moet wijden. Benieuwd? Lees dan even verder.
 

 
Het filmpje waar ik het over had heb je hierboven kunnen zien. Toen ik voor het eerst een foto van haar zag met make-up was het eerste wat ik dacht, wauw wat een knappe meid. Na het zien van die video was ik een beetje stil. Ook zonder make-up is het een mooie meid en het bracht me toch wel weer even met beide benen op de grond.
 
Zelf vind ik het erg leuk om met mijn uiterlijk bezig te zijn. En ja, ik durf er eerlijk voor uit te komen dat het mij zekerder maakt en dat ik misschien ook wel lekkerder in mijn vel zit. Nu ik dit zo zeg besef ik me dat het wel een beetje raar klinkt.
 
Er word zoveel aandacht aan uiterlijk van iemand besteed en ik doe er net zo hard of misschien nog wel harder aan mee met mijn blog. Ik besteed met mijn blog veel aandacht aan het uiterlijk en producten / items die daarmee te maken hebben. Al zal je op mijn blog weinig foto’s tegen komen waarbij ik helemaal overall in de make-up zit, maar ik heb nu makkelijk praten. Toen mijn huid heel slecht was smeerde ik ook heel mijn gezicht vol om alles te verbergen. Velen lopen met een perfect glad uitziend huidje rond. Je moet dan wel heel stevig in je schoenen staan en veel zelfvertrouwen hebben wil je je staande houden.
 
Er bestaat blijkbaar een ‘perfect’ plaatje waar velen wanhopig aan proberen te voldoen. Dit ‘perfecte’ plaatje bestaat blijkbaar uit veel make-up en mensen die daar volgens anderen niet helemaal aan voldoen worden genadeloos afgestraft. Wat is dat ‘perfecte’ plaatje nu? Is dat echt die dikke laag make-up die je er prachtig uit kunt laten zien, of is dat uiteindelijk die mooie sprankelende persoonlijkheid van iemand. Natuurlijk maak ik ook de fout om mensen soms te beoordelen alleen al als ze langslopen. Ik denk dat veel mensen dat doen, maar door zulk soort video’s/verhalen kom je weer met beide benen op de grond en besef je weer waar het allemaal werkelijk om draait.
 
Ik hoop dat ik met dit artikel meer mensen heb kunnen inspireren/ laten nadenken net zoals die video dat bij mij deed.
 
 
 

~Liefs Sandra

Follow(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s);js.id = id;js.src = “https://widget.bloglovin.com/assets/widget/loader.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “bloglovin-sdk”))

One thought on “We were born to be REAL!

  1. Je hebt me hier zeker mee geïnspireerd! Ik had het filmpje nog niet eerder gezien, maar heeft me ook zeker geraakt. Het internet is ook niet de goede plek om het te hebben over geen make-up dragen. Het is namelijk ook de plek waar mensen anoniem zulke gemene comments kunnen plaatsen. Ik denk dat niemand daar ooit iets aan kan doen, helaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge