VEET BIKINILIJN & OKSELS WAXSTRIPS VOOR DE GEVOELIGE HUID

Het scheren van je lichaam kost altijd veel tijd en binnen een dag zijn daar de stoppeltjes weer zichtbaar, zo frustrerend. Mij benen epileer ik dan ook al geruime tijd. Mijn oksels daarentegen scheerde ik nog altijd en wanneer ik dat in de zomerperiode bijna elke dag deed was dat niet altijd even prettig. Ik ging dan ook op zoek naar een alternatief en met frisse tegenzin kocht ik de Bikinilijn & Oksels waxstrips van Veet. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan even verder.

Deze set bevat 8 pakketjes van twee wax strips. Naast de wax strips bevat deze set ook nog 4 nabehandelingsdoekjes die de huid kalmeren en daarnaast de overgebleven resten wax verwijderen. Zelf had ik nog nooit wax strips gebruikt en ik was dan ook een beetje huiverig door alle prank video’s met waxstrips die je op YouTube tegen komt.

De strips zijn gemakkelijk in gebruik. Allereerst warm je de wax strips op door ze warm te wrijven tussen je handen. Vervolgens kun je de twee wax strips gemakkelijk van elkaar halen. Je brengt de strips aan tegen de haarrichting in en wrijft een paar keer goed zodat alle haartjes goed meegenomen kunnen worden. Vervolgens trek je in één vloeiende krachtige beweging de wax strip van je lichaam af. Klinkt eenvoudig toch?

Het is ook eenvoudig, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat het even wennen is. Ik had zelf verwacht dat de wax strip wat zou uitharden, waardoor alle haartjes vast komen te zitten in de wax. Deze wax blijft kleverig, waardoor bij mij veel haartjes meegenomen worden, maar niet in een keer alle haartjes verwijdert. Grotendeels van de haartjes worden van mijn oksel verwijderd, maar mijn oksel is niet haarvrij na mijn wax sessie, wat ik toch wel had gehoopt. Wellicht dat dat een kwestie van oefenen is.

Daarnaast blijft vrij snel grotendeels van de wax op je oksel achter, waardoor het bijna onmogelijk is de strips meerdere malen te gebruiken, wat wel nodig is gezien de strips redelijk smal zijn. De pijn bij het verwijderen van de strips vind ik echt reuze meevallen. Een aantal seconde heb je een licht brandend gevoel, maar dat trekt al snel weg. Het epileren van mijn benen vind ik zelf vele malen pijnlijker.

De overgebleven wax kun je verwijderen met het verzorgingsdoekje, wat gemakkelijk gaat. In eerste instantie vond ik het raar dat er bij 16 strips maar 4 verzorgingsdoekjes zaten, maar voor mijn oksels heb ik toch al gauw meer dan 4 wax strips per keer kwijt, waardoor je aan de 4 verzorgingsdoekjes meer dan genoeg hebt.

Deze wax strips van Veet verwijderen grotendeels van de haartjes, wat ervoor zorgt dat mijn oksel langer haarvrij blijven, wat een hele verademing is. Wel vind ik het jammer dat de wax strips niet alle haartjes verwijderen, maar wellicht dat dat een kwestie van oefenen is. Daarnaast vind ik de prijs van € 6,99 best wel prijzig, gezien ik maar drie keer met deze set mijn oksels heb kunnen ontharen. Het waxen van mijn oksels bevalt me dus goed, maar wellicht dat ik overstap naar een ander merk/soort wax strip voor een nog beter resultaat.

Wax jij je oksels ook? Zo ja, welke wax strips kun jij aanraden?
 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge