HARDLOOPUPDATE #4

Het definitieve afstudeerrapport is afgerond en ingeleverd, waardoor ik zeeën van tijd over heb. Oké, dat is wellicht iets wat overdreven, maar ik heb weer tijd om artikelen te schrijven en om te sporten. Afgelopen anderhalve week ben ik dan ook weer hard aan het sporten geweest. Benieuwd hoe het me af ging, na een lange tijd nauwelijks gesport te hebben? Lees dan even verder.

Ik bezocht in een week tijd twee keer de sportschool en liep, naast de kilometers in de sportschool, ook een aantal keer buiten hard. ’s Avonds rond een uur of half 8 loop ik het liefste buiten. De felle zon is dan veranderd in een waterig zonnetje en het is wat minder druk op de wegen. Ik heb het echt enorm gemist en het was dan ook heerlijk om mijn hoofd weer even leeg te maken en te kunnen genieten van de omgeving waarin ik liep. Daarnaast merkte ik dat ik fitter was en vele malen beter in mijn vel zat dan de afgelopen weken. Sporten is echt mijn uitlaadklep om even een momentje voor mezelf te pakken.

Mijn conditie was in de weken dat ik vrij weinig heb gesport, flink achteruit gegaan. Toch wist ik afgelopen zondag 8 kilometer hard te lopen, zonder dat ik helemaal uitgeput was en dat voelde zo goed! Momenteel staan er nog geen wedstrijden gepland. Dat heb ik expres gedaan zodat ik mijn conditie weer rustig aan kan opbouwen. Wel zou ik graag rond september een wedstrijd willen lopen met als afstand 10 kilometer, maar dat is voor later. Voor nu wil ik gewoon lekke sporten, zonder dat ik me constant bezig hoef te houden met een deadline. Uiteraard gaan mijn hardloopschoenen ook mee als ik 8 juli richting Italië vertrek. Ik vind het altijd zo leuk om in een nieuwe omgeving te lopen en van het prachtige landschap van Italië ga ik dan zeker ook gebruik maken!

Maar goed, nu eerst nog de laatste loodjes voordat ik van mijn vakantie ga genieten. Nog 2,5e week werken, 3 presentaties en een verdediging te gaan!

Ik ben erg benieuwd wat jij het liefste doet om even een momentje voor jezelf te nemen. Lig jij het liefste heel de avond met Netflix en een zak chips op de bank, lees je een boek, ga je lekker in bad of ga je net als ik een stuk hardlopen?

 

liefs

Follow

2 thoughts on “HARDLOOPUPDATE #4

  1. Ik kan mezelf gewoon niet voorstellen niet buiten adem te zijn na hardlopen haha.. ik ben al kapot na een halve kilometer, ik wil het ook echt gaan opbouwen!

    1. Geloof me, dat had ik eerst ook haha. Ik had echt een conditie van -10, maar door langzaam de afstand te vergroten en jezelf uit te dagen gaat het steeds beter en beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge