UPDATE: Sporten

Aviary Photo_130770186489898245

Tot voorkort schreef ik sportupdates in de vorm van lappen tekst. Sinds ik mijn Jawbone heb gebruik ik die vaak tijdens het hardlopen. Het leek mij veel leuker om die overzichten met jullie te delen en aan de hand daarvan mijn update te schrijven. Benieuwd hoe het hardlopen me de afgelopen weken vergaan is? Lees dan even verder.

Voor degene die niet weten wat Jawbone precies is zal ik het even uitleggen. Jawbone is een armband die in eerste instantie je stappen en slaap vastlegt. Er zit ook een stopwatchfunctie op waardoor je het sporten ook gemakkelijk bij kunt houden. Via je telefoon kun je hem synchroniseren waardoor je de gegevens uit kunt lezen. Zo ook je prestaties tijdens het sporten. De afstand wordt berekend aan de hand van het aantal stappen. Deze sluit niet altijd aan omdat je stapgrootte tijdens het hardlopen wel verschilt met normaal, maar het gaan dan om zulke kleine verschillen die voor mij niet zoveel uitmaken.

1

Deze hardloopsessie verliep wat anders dan ik gedacht had. Ik was lekker op weg toen ik de lucht steeds donkerder zag worden en het hard begon te regenen. Ik moest mijn route afbreken en terug naar huis lopen en onderweg ook nog moeten schuilen. Een keer een kort rondje dus.

2

Ik besloot van mijn huis naar het huis van mijn vriend hard te lopen. Het lopen ging erg goed en boven verwachtingen had ik maar drie stops nodig. Ik was zo onwijs trots!

3

Ik had zo’n enorme motivatieboost gekregen van de loop van de dag ervoor dat ik de dag erna mijn schoenen weer aantrok om weer naar huis te gaan hardlopen. Het was nog best wel warm, maar ondanks dat had ik maar 2 stops nodig. Wauw, die 5 km aan een stuk wordt nu toch wel steeds realistischer.

4

Na drie dagen achter elkaar te hebben hardgelopen dacht ik dat een vierde dag er ook nog wel bij konden. Mijn kuiten dachten daar alleen iets anders over. Daarnaast was de route ook verre van vlak en dat merkte ik toch meer dan ik dacht. Het was die dag erg warm geweest en de temperatuur was ook nog niet gezakt. Toch maar even opletten dat ik niet teveel wil in één keer, in de zin van te vaak achter elkaar hardlopen.

5 (2)

En toen werd ik ziek. Ik was bijna een week echt niet lekker waardoor ik ook niet kon hardlopen. Ruim een week later pakte ik het weer op en liep het laatste rondje nog een keer opnieuw. Dit ging best wel heel erg goed als je bedenkt dat ik een week niet hardgelopen had. Ik had maar een tussenstop nodig, dit terwijl het ook nog eens hard waaide.

6 (2)

Mijn oude vertrouwde rondje thuis had ik ook al een tijdje niet gelopen. Het ging opzich wel oké, maar een topdag was het niet. Binnenkort nog een keer proberen en dan het gehele stuk hopelijk aaneengesloten kunnen rennen.

7

Ik had echt zin om hard te lopen, maar het wilde maar niet stoppen met regenen. En wat maakt het ook uit? Koud was het niet buiten. Ik trok mijn hardloopkleding aan en vertrok in de regen om een wat kleiner rondje te lopen. Dit lukte zonder te stoppen. En stiekem vond ik de regen helemaal niet zo erg. Ik voelde me zo goed!

8 (2)

Het was weer tijd voor mijn ‘standaard’ rondje. Ik trok mijn schoenen aan en begon aan mijn ronde. Ik lette dit keer extra goed op mijn ademhaling en dat ik niet te hard van start ging. Het ging lekker! In gedachte rende ik alle stops voorbij die ik een paar maanden geleden echt nog nodig had om bij te komen. Ik rende mijn gehele ronde zonder ook maar een keer te stoppen. En jeetje wat voelde dat goed! De 5 km zonder te stoppen komt zo toch wel een stuk dichterbij!

Afgelopen weken had ik het hardlopen een beetje op een wat lager pitje gezet. Mijn blog had ik net overgezet en daar ging toch een stuk meer tijd in zitten dan ik dacht en moest nog veel artikelen vooruit schrijven. Aankomende weken wil ik weer 4x in de week gaan hardlopen en ook weer een aantal wat langere rondjes. Ik heb er zin in!

Iemand nog goede tips over hoe ik het nu het beste kan opbouwen?

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge