UPDATE LEVENSVERANDERINGEN

Afgelopen maanden zijn nogal hectisch en druk geweest, waarbij er toch wel het nodige is veranderd en staat te veranderen in mijn leventje. In dit artikel een kleine update. Benieuwd? Lees dan even verder.

De laatste paar maanden ben ik onwijs druk geweest met mijn opleiding. Ik moest een aantal projecten afronden en verdedigen en ik had mijn laatste tentamens. Dit heb ik gelukkig allemaal met een voldoende af kunnen ronden. Afgestudeerd was ik al, dus het enige wat mij nog weerhield van mijn diploma was een landelijk examen, een horrortoets met drie vakken die van ’s ochtends 9 tot ’s middags half 5 in beslag zou nemen, weliswaar inclusief pauze. Een hele uitdaging om deze toets te halen, aangezien het landelijk slagingspercentage zo rond de 40% ligt… Ik heb me dan ook wekenlang opgesloten op mijn kamer en heb harder geleerd dan ooit. 16 januari had ik dit examen, ik had niet het idee dat het echt heel slecht ging, maar voor de rest heb ik echt geen flauw idee hoe het gegaan is. Helaas moet ik nog even wachten want 8 februari krijg ik de uitslag pas. Ik hoop maar dat ik het gehaald heb, want anders kost het me €1000 aan schoolgeld extra om hem te kunnen herkansen. Nog even flink duimen dus.

Gedurende deze drukke schoolperiode is er nog veel meer gebeurd. Na 6,5 jaar met mijn vriend samen te zijn besloot ik dat het beter was om uit elkaar te gaan, wat nogal een verandering was aangezien we elkaar zoveel sprak en zagen en het ook echt mijn beste maatje was die ik nu ook in een klap kwijt was. Langzamerhand begin ik nu weer een beetje mijn eigen draai te vinden en mijn eigen ding te doen, maar het is toch wel een hele verandering.

Aangezien ik voorlopig geen plannen meer heb om op mezelf te gaan besloot ik mijn slaapkamer een flinke opfrisbeurt te geven. Samen met mijn moeder trok ik al het behang van de muren af en kozen we een nieuwe vloer en een mooie kleur verf voor op de muur uit. De komende weken zal mijn kamer een hele make-over krijgen en daar heb ik onwijs veel zin in. Ik kan niet wachten om allerlei nieuwe spulletjes te gaan kopen!

De grootste verandering die op me staat te wachten is toch wel het studentenleven inruilen voor een leven met een 40-urige werkweek. Vanaf 1 februari ben ik namelijk full-time in dienst bij het accountantskantoor waar ik al eerder stage heb gelopen. Ik heb er onwijs veel zin in, maar vind het toch ook wel spannend, het is toch wel een hele stap en het zal wel weer wennen zijn om in het ritme te komen. En voor de oplettende lezer, het klopt, ik ben al full-time in dienst voordat ik weet of ik überhaupt mijn diploma op zak heb, dus ik hoop echt dat ik die toets gehaald heb. Anders moet ik hem herkansen in juni en kan ik naast mijn 40-urige werkweek nog flink aan de bak met leren.

Als laatste nog even een kleine update over hetgeen waarom je hier eigenlijk bent, mijn blog met alle artikelen. De laatste paar maanden heb ik mijn blog een beetje naast me neer moeten leggen doordat school gewoon even voor ging. Nu ik straks weer ga werken wil ik het bloggen weer helemaal oppakken. Wat betekent dat er vanaf nu elke dag weer een nieuwe artikel zal verschijnen. Ik ben flink aan het vooruitwerken en plannen geweest en heb er onwijs veel zin in om er weer helemaal voor te gaan! Dus heb je nog ideeën voor een artikel of wil je graag ergens een review van lezen? Laat het dan zeker even achter in de reacties.

 

liefs

Follow

One thought on “UPDATE LEVENSVERANDERINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge