SPORTUPDATE: HARDLOPEN & SPORTSCHOOL

Sinds een aantal weken ben ik weer fanatiek aan het sporten. Ik heb mijn sportschool abonnement omgezet van twee keer in de week naar onbeperkt en heb een sportschema op laten stellen. Daarnaast heb ik met hardlopen ook flink wat vooruitgang geboekt. Benieuwd? Lees dan even verder.

Normaal gesproken ging ik, wanneer het uitkwam, zo’n twee keer in de week naar de sportschool. Hier deed ik vooral cardio met iets aan krachttraining erbij, maar dat was niet echt noemenswaardig. Daarnaast liep ik nog een aantal keer in de week buiten hard.

Nu is het ’s avonds vroeg alweer heel snel donker en in mijn eentje in het donker hardlopen vind ik toch niet zo prettig. Dat is dan ook de voornaamste reden dat ik mijn sportschool abonnement heb omgezet, zo kan ik naast mijn trainingen volgens het schema ook gewoon een dagje alleen een stuk komen hardlopen.

Zoals ik al eerder zei heb ik ook een sportschema op laten stellen. Wanneer ik naar de sportschool ging deed ik maar gewoon wat, net waar ik zin in had. Op zich prima, maar ik wilde graag wat gerichter gaan trainen. Dit houdt in dat voor mij een schema is opgesteld voor drie dagen. Dit schema is voornamelijk gericht op krachttraining, waarbij ik zowel mijn benen, billen, armen als rug train. Het is een pittig schema, maar ik houd wel van wat uitdaging. Daarnaast is de spierpijn de dagen daarna een teken dat ik goed mijn best heb gedaan.

Wat betreft hardlopen heb ik ook flinke vooruitgang geboekt. Mijn afstanden heb ik flink weten op te rekken, met als hoogtepunt toch wel de 15 km die ik vorige week in de sportschool op de hardloopband liep. Weliswaar met een aantal pauzes, maar ik heb het toch mooi even gedaan. In eerste instantie kwam ik gewoon om even lekker een stukje te lopen, maar het ging zo lekker dat ik dacht ik ga ervoor en dat pakte toch wel erg goed uit. De komende tijd wil ik me bij het hardlopen vooral gaan focussen op het verleggen van afstanden en het lopen in een constant tempo, om zo de afstanden zonder pauzes te kunnen lopen. Mijn droom is toch wel om ooit een marathon te kunnen lopen, maar voorlopig is dat nog een ver van mijn bed show haha.

Kortom, ik ben fitter dan ooit en zit heerlijk in mijn vel! Het lijkt erop alsof de winterdip mij dit jaar mooi overslaat. En ohja de kerstboom staat bij ons thuis al op hoor, dit jaar zelfs nog voor sinterklaas. Ook dat is iets waar ik intens van kan genieten, al die lichtjes en gezelligheid, love it! 

Waar kan jij momenteel echt van genieten?

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge