SINGELLOOP: Voorbereidingen

Aviary Photo_130770186489898245

Jeetje, het begint nu toch wel erg dichtbij te komen. Aankomende zondag loop ik mijn eerste hardloopwedstrijd. Noem je het eigenlijk wel een wedstrijd, nouja je snap vast wat ik bedoel. Ik heb me ingeschreven voor de 5 km, wat voor mij een grote uitdaging is. Het leek me leuk om jullie mee te nemen in mijn voorbereiding. Benieuwd? Lees dan even verder.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een tijdje geleden met het hardlopen begonnen en vond ik het zo leuk dat ik het redelijk fanatiek ben gaan doen, lees 3 tot 4 keer in de week. Ik kwam van een conditie van 0,000 en het kostte dan ook een om mijn conditie op te bouwen en om verbetering te zien.

Mijn schoonvader, een fanatieke hardloper, die inmiddels al een aantal halve en hele marathons op zijn naam heeft staan zei mij om me gewoon een keer in te schrijven voor een hardloopwedstrijd. Om te beginnen met een route van ongeveer 5 km. Ik was nogal onzeker over mijn prestaties en mijn kunnen en heb dan ook een tijdje gewacht met het inschrijven. Uiteindelijk heb ik het ruim 1,5 week geleden toch gedaan. Toen kon ik dus niet meer terug…..

Vanaf dat moment ben ik het hardlopen weer langzaamaan gaan opbouwen. Door school had ik het een beetje laten versloffen en dat merkte ik toen ik weer ging hardlopen en erachter kwam dat het allemaal niet zo lekker meer ging. Ik baalde enorm van mezelf, stelde nog steeds hoge eisen waardoor ik een enorme druk op mezelf legde en waardoor het ook steeds mislukte en een keer zelfs bijna out ging omdat mijn lichaam zo protesteerde. Ja mensen we hebben het nog steeds over de 5 km haha. Voor sommige mensen stelt het niks voor en is het een opwarming, maar voor mij is het heel wat.

Ongeveer een week geleden kwam het omslagpunt. Ik kwam tot het inzicht dat ik me eigenlijk niet zo druk moest maken. Ik bedoel, de 5 km heb ik al veel vaker gelopen, het enige wat er ‘mis’ kan gaan is dat ik de hele 5 km niet aan een stuk kan lopen. Als dat het ergste is? Nu de druk weg was merkte ik dat ik er veel meer plezier in kreeg. Het ging gewoon lekker. Nee, de 5 km heb ik nog niet aan een stuk gelopen, maar wel met één kleine pauze erin en daar was ik ook trots op want het was de snelste tijd die ik tot nu toe gelopen heb.

Hoe de rest van mijn week eruit ziet qua voorbereiding? Vanavond ga ik de 5 km nog een keer helemaal lopen. Vrijdag loop ik nog een klein stukje van 3,5 km en daarna neem ik rust om zondag helemaal te shinen. Ik heb er zin in!

Eerlijk gezegd maakt het me niet uit of ik die 5 km zondag aan een stuk loop of met een pauze erin. Het is een prestatie waarvan ik een jaar geleden nooit had gedacht het ooit te halen. Ik ben al trots op mezelf. En stiekem hoop ik natuurlijk dat het super goed gaat en dat ik de 5 km helemaal uitloop zonder te stoppen, maar dat zullen we dan wel zien!

Heb jij nog goede tips qua voeding voor de dag ervoor en de dag zelf?

liefs

Follow

2 thoughts on “SINGELLOOP: Voorbereidingen

  1. Heel benieuwd welke Singelloop je gaat lopen? Ik namelijk Zondag in Breda de 10 km. Ik ben ook vanaf 0 begonnen en heb net 1 keer de 10 km kunnen rennen zonder te lopen. Sindsdien kamp ik met pijn in mijn kuiten helaas, toch ga ik ervoor! Heel knap dat je mee gaat doen aan de 5 km! Je kunt het 🙂

    1. Ik ga inderdaad ook de Singelloop in Breda lopen. Wat knap, 10 km! De pijn in je kuiten is wel vervelend zeg, ik zou zeker de laatste paar dagen even rustig aan doen zodat je zondag kan knallen! Heel veel succes, ook bij jou komt het vast en zeker goed, misschien zie ik je nog wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge