SINGELLOOP BREDA 2016

singelloop-1

Alweer een tijdje geleden schreef ik dat ik een beetje in een dipje zat nadat Afsluitdijk-Open afgelast was. Rachel liet een lieve comment achter waar ik een traantje om gelaten heb en waar ik enorm gemotiveerd door raakte. Twee dagen later stond ik aan de start van de Singelloop waar ik met een aantal duizenden lopers wederom de 5 km liep. Benieuwd hoe dit gegaan is? Lees dan even verder.

singelloop-2

Eerder riep ik altijd dat als ik weer een keer mee ging doen aan de Singelloop dat ik graag de 10 km liep, aangezien ik de 5 km in een voor mij bijna onverslaanbare tijd had gelopen voorgaand jaar. Toch besloot ik me weer in te schrijven voor de 5 km aangezien ik een maand al niet meer getraind had. Ik had er weer helemaal zin in.

Mijn vriend en schoonvader ging met me mee naar Breda en aanmaal aangekomen bij de start stond ik met een smile van oor tot oor. Vorig jaar had ik nogal veel problemen met het ontwijken van wat minder snelle mensen en dit keer stond ik vrij ver vooraan in het vak. Zodra ze begonnen met het aftellen steeg mijn adrenalinelevel naar een ongekende hoogte. Dit ging me gewoon lukken, zelfs zonder trainen! Het duurde eventjes voordat ik mijn ritme te pakken had, maar toen ik dat eenmaal gevonden had genoot ik met volle teugen van alles om me heen. Het muziek overal, alle mensen die de moeite hebben genomen om je aan te moedigen, echt geweldig! Ongeveer op de helft had ik het wel even moeilijk. Er stond erg veel wind en die hadden we echt volle bak tegen. Daarnaast begonnen de mensen met bosjes te wandelen, waardoor je constant aan het versnellen en uitwijken was om mensen voorbij te gaan. Eerlijk waar, ik heb overweegd om ook op te geven, maar toen dacht ik weer aan dat lieve berichtje en de reden waarom ik dit graag wilde doen en toen ik zag dat ik nog maar 1,5e km moest kon ik helemaal niet meer opgeven. Er ging een knop om en voor ik het wist rende ik het plein op waar de finish was. Ik maakte nog een laatste eindsprint en rende de finish over, waar ik werd opgevangen door mijn schoonvader en vriend.

singelloop-3

Ik was echt enorm blij dat ik de finish gehaald was en ook nog eens sneller dan de vorige keer. Ik dacht dat ik hem uitgelopen had in iets meer dan 27 minuten, maar toen ik mijn medaille liet graveren werd ik aangenaam verrast met een tijd van 26.40 wat een best wel grote verbetering is ten opzichte van dat jaar ervoor waarbij ik de 5km toen in 28.08 liep.

Ik ben zo blij dat ik me toch ingeschreven heb voor deze wedstrijd en heb weer helemaal zin om hard te gaan trainen om volgend jaar de 10 km te gaan lopen.

Bij deze wil ik Rachel nogmaals bedanken voor haar lieve comment <3 Waarschijnlijk heb je je op dat moment niet beseft hoeveel het voor me zou betekenen, maar het heeft me echt opgepept en goed gedaan, thankyouu!

 

liefs

Follow

One thought on “SINGELLOOP BREDA 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge