NACOMI HANDMADE COFFEE SCRUB

In de StyleTone box van februari zat deze koffiescrub van Nacomi. Het merk kende ik zelf nog niet, maar de sterke koffiegeur zorgde ervoor dat ik niet dolenthousiast werd om deze scrub uit te proberen. Benieuwd wat ik van deze scrub vind? Lees dan even verder.

Nacomi is een Pools bedrijf dat handgemaakte natuurlijke producten verkoopt op het gebied van huid- en haarverzorging. Zelf ontving ik de ‘normale’ koffiescrub, maar er zijn ook nog andere varianten met kokos een aardbei.

De scrub zit in een papieren met plastic ziplock verpakking. Zo kun je hem gemakkelijk na gebruik weer sluiten. De scrub bevat onder andere Argan Olie, zeezout, suiker en natuurlijk koffie. De scrub masseer je met roterende bewegingen in op een natte huid en laat je 5 tot 10 minuten zitten om het vervolgens met water af te spoelen.

Het ingrediënt suiker doet al vermoeden dat het een redelijk grove scrub is en dat is het ook inderdaad. Voor mensen met een gevoelige huid zou ik deze scrub dus niet aanraden. Zodra je de verpakking opent komt een hele sterke koffiegeur je tegemoet. Alsof je een net gebruikt koffiefilter leeg hebt gegooid in een zakje. Hmm, ik moet eerlijk toegeven dat dat niet echt heel uitnodigend is.

De scrub breng je aan op een natte huid en deze masseer je in. Hoewel de scrub er heel grof uitzag, valt het op de huid wel mee, het voelt absoluut niet onprettig aan. Zodra de scrub in contact komt met warm water en een warme huid komt de koffiegeur nog meer vrij. Het is geen vieze geur, daar niet van, maar wel een hele sterk aanwezige geur. Deze scrub moet 10 minuten intrekken, maar zijn er echt mensen die 10 minuten onder de douche staan te fluiten totdat ze de scrub eindelijk mogen afspoelen? Ik in ieder geval niet haha. Tijdens het afspoelen van de scrub merk je gelijk al dat je huid heerlijk zacht en glad aanvoelt. Ook is mijn huid gelijk goed verzorgd en is het gebruik van een bodylotion niet meer nodig. De scrub zelf doet erg goed zijn werk en is fijn in gebruik. Maar dan het grote nadeel van dit product: de geur. Na het gebruik van de scrub ruikt je huid sterk naar koffie en dit trekt ook niet weg. Ik heb geprobeerd om eerst de scrub te gebruiken en daarna mijn douchegel, maar ook daar komt de koffiegeur doorheen. Dit is echt een groot nadeel, want ik loop er niet graag bij als een wandelende koffieboon….

De scrub zelf is dus wel heel fijn, maar de geur is zo overheersend dat ik dit product zelf niet opnieuw zou aanschaffen. De Coffee scrub van Nacomi is verkrijgbaar in hun Nederlandse webshop voor € 6,49.

Wat is jouw favoriete scrub?

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge