HOW TO: Terugkomen In Het Schoolritme

Aviary Photo_130870686102810182

Zoals jullie misschien wel weten zit ik sinds kort weer op school, na een half jaar stage te hebben gelopen en waarbij ik mijn boeken niet aangeraakt heb. Het was dan ook erg pittig om weer terug naar school te gaan en weer in het ritme te komen van school. Ik dacht dat velen daar wellicht last van hadden door de zomervakantie en het leek mij leuk om een aantal tips te geven om weer terug in het schoolritme te komen.

Tip 1: Clean Desk

Eén van de belangrijkste dingen is om huiswerk te maken in een rustige omgeving die je niet kan afleiden. Zelf zorg ik er altijd voor dat mijn bureau helemaal leeg is. Zelfs mijn laptop zet ik weg als ik hem niet nodig heb. Ik ben erg snel afgeleid en dat kost me veel tijd.

Tip 2: Plannen

Aviary Photo_130870686319862375
Al het huiswerk is opeens wel veel als je het niet gewend bent. Plannen is dan ook cruciaal. Zelf heb ik een To-Do memoblokje waar je bolletjes kunt inkleuren als je het af hebt. Deze notitieblaadjes kocht ik bij de Hema voor €2,50. Van tevoren maak ik een planning voor de hele week en die plak ik dan naast elkaar op mijn bureau. Als ik alles van een dag af heb haal ik het papiertje weg.

Tip 3: Maak het jezelf comfortabel

Aviary Photo_130870686470120109
De 3e tip is om het jezelf iets aangenamer te maken. Doe gezellig een kaarsje aan en zorg dat je wat te drinken en te eten bij de hand hebt. Let met de kaars wel op dat je hem niet te lang aan doet, want een kaars trekt de zuurstof weg. Wil je hem wel langer aan doen, zorg dan dat je raam een beetje open staat.

Tip 4: Weg met je internet op je telefoon

Aviary Photo_130870686617297753
De grootste afleidingen tijdens het leren is toch wel mijn telefoon. Ik kan hem niet gemakkelijk wegleggen, maar een oplossing daarvoor is om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. Zo gaat hij niet af en heb je niet het idee dat je wat mist en ligt je telefoon toch bij de hand voor als je een rekenmachine of iets dergelijks nodig hebt.

Tip 5: Uitgebreid pennenbakje

Aviary Photo_130870686865588793
Op mijn bureau heb ik altijd een pennenbakje staan met alles wat je maar nodig kan hebben tijdens het huiswerk maken. Van potloden, stiften, markeerstiften, pennen tot een schaar, aansteker en lippenbalsem. Ideaal, zo hoef je nooit op zoek naar iets wat je nodig hebt.

Tip 6: Boeken klaarleggen

Aviary Photo_130870687085412545
Mijn bureau wil ik niet altijd helemaal vol met boeken hebben liggen, daarom kijk ik op mijn notitieblaadje wat ik voor die dag moet doen en pak daarvoor de benodigde boeken. Deze leg ik in een stapeltje op de hoek van mijn bureau neer. Zodra ik een vak af heb en de boeken niet meer nodig heb leg ik ze aan de andere kant van mijn bureau neer.

Tip 7: Voorbereiding ’s avonds

Aviary Photo_130870687333466037
’s Ochtends vroeg heb ik soms nogal moeite met opstaan. De dag van tevoren zorg ik daarom al dat ik mijn tas heb ingepakt en dat ik de kleding heb klaargelegd die ik de volgende dag aan wil. Dat scheelt echt enorm veel tijd.

Tip 8: Ritme

Het schoolritme is heel onregelmatig, de ene dag moet ik om kwart voor 9 beginnen en de volgende dag moet ik pas om 12 uur op school zijn. Ik probeer altijd de gehele week op ongeveer dezelfde tijd uit bed te gaan. De ene dag heb je dan nog zeeën van tijd over en maak ik alvast wat huiswerk of schrijf ik alvast wat aan mijn blog. Ideaal, zo heb je al veel gedaan voordat je schooldag überhaupt al is begonnen.

Tip 9: Stilte ruimte

De allerlaatste tip is iets waar ik de laatste tijd regelmatig gebruik van maak. Bij mij op school hebben ze een ‘bibliotheek’ waar allemaal computers staan om aan te werken, maar ook een plek waar je in stilte je huiswerk kan maken. De laatste tijd ga ik daar een stuk vaker zitten om na schooltijd of in tussenuren mijn huiswerk te maken. Dat is een stuk effectiever en als ik dan thuis ben hoef ik niks meer aan school te doen en kan ik dingen doen die ik zelf leuk vind, zoals aan mijn blog werken.

Dit waren al mijn tips om weer terug in het schoolritme te komen. Het was even lastig, maar ik geloof dat ik het inmiddels allemaal weer een beetje onder controle heb. Goede tips zijn altijd welkom, dus als je nog andere goede tips hebt, laat het dan zeker even achter in de reacties!

A

liefs

Follow

2 thoughts on “HOW TO: Terugkomen In Het Schoolritme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge