DRIE APPS DIE JE HELPEN BIJ HET LEREN

apps-helpen-met-leren

Mijn tentamenweek is gelukkig net voorbij. Dit keer ben ik op tijd begonnen en heb ik alles gestructureerd aangepakt. Dit deed ik aan de hand van drie apps die ik echt veel gebruikt heb afgelopen weken en die me ook daadwerkelijk geholpen hebben om mijn toetsen te halen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan even verder.

ClearLock

clearlock

De eerste app die mijn leven echt veranderd heeft is ClearLock. Ik ben iemand die enorm snel is afgeleid en die tijdens het leren constant op haar telefoon kijkt. Even kijken of mijn salaris al is gestort, er leuke YouTube filmpjes online staan, Instagram nog even checken en spelletjes spelen. Tjaa en ik me vervolgens maar afvragen waarom ik niet zo productief bezig ben haha. Hier is gelukkig een einde aan gekomen door de app ClearLock. Deze app blokkeert de door jou gekozen apps voor een door jou bepaalde tijd. Dit is echt ideaal. Wanneer je de app toch perongeluk aanklikt sluit deze app hem direct. De eerste paar dagen was dit echt heel erg vervelend, maar daarna begon het echt te werken. Ik pakte mijn telefoon een stuk minder vaak en was een stuk productiever. Perfect voor de mensen die net als ik soms wat moeite hebben om hun telefoon tijdens het leren weg te leggen.

Evernote

screenshot_20161029-134302-2

Deze notitieapp gebruik ik pas een aantal weken, maar is echt heel handig. Ik ben zo iemand die vaak het verkeerde schrift bij heeft, het vervolgens op een los blaadje schrijft en dat nooit meer terug kan vinden wanneer ik het wel nodig heb.  Deze app is handig om notities in te maken. Je kunt zelfs foto’s en geluidsopnames toevoegen. Zo heb je altijd al je notities bij elkaar en kan je altijd je notities met andere personen delen en daarbij ook chatten met die persoon. Handig om al je notities bij elkaar te houden en om ze overal te kunnen raadplegen.

Wunderlist

wunderlist

Deze app ken je waarschijnlijk wel als je Mascha van Beautygloss volgt. Zij gebruikte deze app om haar to-do lijstjes te maken en om  dingen die ze niet mocht vergeten vast te leggen. Ik gebruik deze app om voor school to-do lijstjes te maken en deze in te plannen per dag. Dat pling geluidje wanneer je weer een taak heb afgerond werkt erg stimulerend! Daarnaast gebruik ik hem ook voor mijn blog om ideeën voor artikelen in vast te leggen en deze in te plannen. Per to-do kan je ook sub to-do’s toevoegen, echt ideaal!

Dit waren de apps die mij altijd erg helpen bij het leren. Heb jij nog goede tips? Laat ze dan zeker even achter in de reacties, wellicht dat iemand anders die goed kan gebruiken!

 

liefs

Follow

4 thoughts on “DRIE APPS DIE JE HELPEN BIJ HET LEREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge