CLINIQUE 3-STAPPEN HUIDVERZORGING

Aviary Photo_131064078152863561

Ik moet toegeven dat ik mijn huid soms wat verwaarloos. Het enige wat ik doe is mijn make-up eraf halen, mijn gezicht reinigen met een lotion en een tonic en als het droog aan begin te voelen smeer ik er een crèmepje op. Toen ik bij de Douglas iets kocht kreeg ik er een sample bij van het drie-stappenplan van Clinique, die ik toch wel graag wilde uitproberen. Benieuwd? Lees dan even verder.

Clinique heeft een drie-stappenplan ontwikkeld waarbij je binnen 5 minuten je gehele huidverzorging gedaan hebt en je de dag fris en stralend kan beginnen. Dit stappenplan is al diverse jaren op de markt en ik heb er dan ook al veel goede verhalen over gehoord. Het stappenplan bestaat uit het reinigen, exfoliëren en hydrateren van je huid. Daarnaast zijn er voor de diverse huidtypes ook verschillende producten. Zelf heb ik de producten voor type 2 gebruikt.

Stap 1: Reinigen

Clinique-Stap_1_Reinigen-Type_2_Droge_gemengde_huid

De eerste stap is het reinigen van de huid. Hiermee wordt niet het verwijderen van make-up bedoeld, daar is een apart reinigingsproduct voor. De Liquid Facial Soap is een bijna geurloos licht schuimend product dat je aanbrengt op een met lauw water vochtig gemaakt gezicht. Hierdoor verandert de gel in een heerlijk zacht schuim. Je gezicht voelt na het gebruiken van dit product fris en ‘schoon’ aan. Dit product is perfect om ’s ochtends na het opstaan of ’s avonds net voor het slapengaan te gebruiken. ’s Ochtends zorgt het ervoor dat je wakker wordt en fris en fruitig de dag kunt beginnen en ’s avonds vind ik het altijd fijn om met een heerlijk schoon gezicht mijn bed in te gaan. – € 20,95 voor 200 ml.

Stap 2: Exfoliëren

Clinique-Stap_2_Exfolieren-Type_2_Normale_gemengde_huid

De Clarifying Lotion zorgt ervoor dat dode huidcellen en vuilrestjes verwijdert worden en dat je poriën verkleinen. De geur van dit product was even wennen. Het is een redelijk zware alcohol en pepermunt geur, maar dat ruik je niet meer als je het over je huid heen hebt gehaald. Dit product moet je slechts één keer met een wattenschijfje over je gehele gezicht halen. Na het gebruiken van de Clarifyig Lotion voelde mijn huid erg verfrissend aan. Het voelt een beetje als zo’n heet keelsnoepje wanneer je inademt en het erg koud aanvoelt. Je gezicht voelt heel fris en koud aan, maar niet op een vervelende manier. v.a. € 20,95 voor 200 ml.

Stap 3: Hydrateren

Clinique-Stap_3_Hydrateren-Type_1_2_DDML_met_pomp

Het laatste product uit dit driestappenplan is de Dramatically Different Moisturizing Lotion +. Dit is een luchtig product dat snel door de huid wordt opgenomen. Het product is absoluut niet vet en direct na het aanbrengen voel je geen product meer op de huid liggen. De formule vult het verloren gegane vocht weer aan en versterkt de huid. Deze moisturizer biedt de hele dag verhoogde hydratatie en houdt het vochtpeil van de huid in evenwicht. De lotion versterkt de vochtbarrière met 54% in 8 weken, zodat het vocht beter wordt vastgehouden en de huid glad voelt met een gezonde gloed.  – € 47,95 voor 125 ml.

Na het gebruiken van dit driestappenplan voelt mijn huid soepel, glad, fris en heel zacht aan. Huidverzorgingsproducten vind ik altijd erg veel op elkaar lijken, maar deze producten zijn echt heel fijn en laat mijn huid al na één keer gebruik heerlijk aanvoelen. Op lange termijn zou je huid veel zuiverder moeten worden, maar aangezien ik een tester heb gebruikt kan ik daar niks over zeggen. Wel moet ik toegeven dat het aanschaffen van deze hele lijn een grote investering zal zijn, toch denk ik er wel over na. Wellicht dat ik voor nu alleen stap 2 aanschaf. Voor de rest van de stappen wacht ik even totdat er bij de Douglas weer kortingsacties zijn.

Welke producten gebruik jij voor het reinigen van je huid? Ben jij bekend met het driestappenplan van Clinique?

 

liefs

Follow

One thought on “CLINIQUE 3-STAPPEN HUIDVERZORGING

  1. Ik heb veel goede verhalen gehoord over de producten van Clinique. Ben dan ook erg benieuwd. Jammer dat je na een keer testen het uiteindelijke resultaat niet kan geven. Het is inderdaad wel een grote investering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge