BOEKREVIEW: VIER PLUS 1, GETUIGE, APRÈS-SKI

review-boeken

Mijn e-reader en ik zijn weer onafscheidelijk. Ondanks dat ik druk ben met school weet ik weer meer tijd vrij te maken en pak ik dan mijn e-reader in plaats van mijn IPad.  Vandaag een review van drie boeken die ik de afgelopen tijd verslonden heb. Benieuwd? Lees dan even verder.

860017_pb_01-2

Vier plus 1 – Jojo Moyes

Jess is een alleenstaande moeder en heeft twee kinderen, Nicky & Tanzie. Nicky is haar ex-stiefzoon, maar Jess is voor hem blijven zorgen. Jess moet zich een slag in de rondte werken om alle eindjes aan elkaar te knopen. Tanzie is een enorm wiskundetalent en is toegelaten op de meest exclusieve scholen voor grote talenten. Het enige probleem is het inschrijfgeld dat Jess absoluut niet heeft. Als Tanzie mee mag doen met een wiskunde wedstrijd in Schotland met een grote prijzenpot, grijpt Jess dit met beide handen aan. De auto begeeft het echter al snel… De kans lijkt verkeken totdat Ed stopt en ze een lift aanbiedt. De reis naar Schotland wordt een heel avontuur.

Sinds ik Voor Jou heb gelezen ben ik fan van Jojo Moyes en ook dit boek heb ik met veel plezier gelezen .Ik moet eerlijk toegeven dat het niet aan Voor Jou kon tippen, maar het is een fijn boek dat makkelijk wegleest. Het boek is vanuit de vier personages geschreven en zit vol verassende wendingen. Zeker een aanrader!

9200000010831724

Getuige – Lars Kepler

De Birgittagården is een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag. Op een donkere herfstnacht wordt een van de opgenomen meisjes vermoord in de separeerkamer van het internaat. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien en een van de meisjes is spoorloos verdwenen. Inspecteur Joona Linna reist af naar de Birgittagården en bevindt zich al snel midden in de meest raadselachtige moordzaak waarop hij ooit is gestuit. Als hij op zoek gaat naar de oplossing, worden er verwoestende krachten in werking gezet. Er zijn geen getuigen, maar kort na de gewelddadige moord begint een vrouw in Stockholm de tiplijn van de politie te bellen met informatie. Eerst vraagt ze geld voor haar inlichtingen, maar later verzoekt ze hen alleen maar te luisteren, steeds wanhopiger.

Dit boek was wel echt even inkomen ondanks dat ik ook fan ben van deze schrijver, Lars Kepler. Wellicht dat het ermee te maken heeft dat ik hem tussentijds even weggelegd heb en ik er na een paar maanden weer in begon. Na ruim 100 pagina’s zat ik enigszins in het boek en lukte het me ook om de rest van het boek in een vlot tempo uit te lezen. Ik moet eerlijk toegeven dat de laatste 100/150 bladzijdes erg spannend waren en vol zaten met verassende wendingen, maar de rest viel me toch wel een beetje tegen. Het ligt waarschijnlijk aan mij, want ik heb onwijs veel positieve recensies gelezen, maar wat mij betreft niet echt een aanrader. Het verhaal trok me gewoon niet echt aan.

Zomertijd-def.

Après-ski – Suzanne Vermeer

Een jonge vrouw weet eindelijk wat ze wil in het leven: skilerares worden. Totdat ze merkt hoe gevaarlijk dit werk kan zijn…In het huis van de familie Dijkstra is de spanning om te snijden. Sinds kort woont de 23-jarige Manon na een verbroken relatie weer thuis. Haar ouders en jongere zus Fleur, die in alles haar tegenpool is, vinden haar maar een losbol, die niets serieus aanpakt. Toch gaan ze, volgens traditie, ook dit jaar weer met het hele gezin op wintersport naar Oostenrijk. Op de tweede dag wordt de blauwe piste ontregeld door een snowboarder die dwars door een skiklasje heen schiet. Manon aarzelt niet en redt een meisje dat van schrik op de zwarte piste afstormt. Haar reddingactie valt op en ze wordt door de leiding van de skischool gevraagd om voor hen te komen werken. Het ongeval blijkt pas het begin te zijn van serie akelige incidenten. Wat begon als een droombaan voor Manon, verandert in een nachtmerrie…

 Wat een heerlijk boek is dit zeg. Het leest gemakkelijk weg en is ook snel weer op te pakken wanneer je hem even hebt weggelegd. Het was dan misschien een beetje voorspelbaar boek, maar tegelijkertijd ook een boek waarbij je je makkelijk kunt verplaatsen in de hoofdpersoon. Het is dan misschien geen literair hoogstandje, ik vond het wel een prettig boek dat fijn leest zonder dat je er heel veel bij na moet denken. Ideaal voor op vakantie of een avondje rustig op de bank.

Dit waren de drie boeken die ik afgelopen tijd heb gelezen. Heb jij nog goede tips voor andere boeken? Laat het dan zeker even achter in de reacties!

 

liefs

Follow

One thought on “BOEKREVIEW: VIER PLUS 1, GETUIGE, APRÈS-SKI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge