BOEKREVIEW JUDAS – ASTRID HOLLEEDER

Judas is het soort boek waar menig mens voor naar de winkel is gerend. Ook ik was erg benieuwd naar het boek en heb hem binnen no-time uitgelezen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan even verder.

Het verhaal

Judas is geschreven door Astrid Holleeder, de zus van de beruchte Willem Holleeder. Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem die na zijn vrijlating in 2012 tot knuffelcrimineel is uitgegroeid. Ze legden zeer belastende verklaringen tegen hem af. Weinig mensen wisten dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde net als zijn alcoholische vader.

Judas speelt zich af tussen 2012 en nu en staat vol flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een familiekroniek waarin Astrid Holleeder een portret schetst van een gezin dat sinds het jaar van de Heinekenontvoering alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit boek vertelt ze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout, de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Astrid stelde zich als vertrouweling op om zo dicht mogelijk bij haar broer te komen met als één doel: hem levenslang geven.

Wat vond ik ervan?

Wauw, wat een aangrijpend boek is dit zeg. Vanaf de eerste bladzijde werd ik in het boek gezogen en kon ik hem niet meer wegleggen. Het boek is echt goed geschreven en de flashbacks zorgen ervoor dat je beetje bij beetje meer over de familie te weten komt. Ik was erg verbaasd over hoe de hele familie heeft moeten lijden en werd geleefd door Willem. Dat Astrid ten alle tijden klaar moest staan voor haar broer ook al was het middernacht. Het is echt onvoorstelbaar hoe het moet zijn om constant in angst te leven en hoe het moet zijn om uiteindelijk je broer levenslang te geven. Het boek zorgt ervoor dat je jezelf constant de vraag stelt, hoe zou ik gehandeld hebben als ik in deze situatie zat? Gedurende het hele boek zit je op het puntje van je stoel. Het boek is goed geschreven en zit goed in elkaar. In een woord indrukwekkend. Een boek dat je echt gelezen moet hebben wat mij betreft!

Heb jij Judas al gelezen? Wat vond jij ervan?

 

liefs

Follow

2 thoughts on “BOEKREVIEW JUDAS – ASTRID HOLLEEDER

  1. Ik ben tot de helft gekomen en toen door drukte eigenlijk niet meer verder gegaan, haha. Maar vond het eerste deel wel super interessant en op zo’n manier geschreven dat het toch nog lekker weg leest! Vond het wel moeilijk in te schatten wat nou de waarheid was, aangezien liegen wel meer voorkomt in die familie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge