BOEKREVIEW: COSTA DEL SOL, SAFA DE KLEINE WOESTIJNBLOEM & MOOIE MEISJES

boekreview

Nu ik niet meer fulltime werk heb ik weer wat meer tijd over en pak ik dan ook sneller mijn e-reader om even wat te lezen. Vandaag weer drie boekreviews, maar dit keer van drie totaal verschillende boeken. Voor ieder wat wils dus. Ook ben ik op zoek naar een aantal goede boeken die ik echt gelezen moet hebben. Laat suggesties dus ook zeker even achter!  Benieuwd? Lees dan even verder.

9200000040419352

Costa Del Sol – Suzanne Vermeer

Een Spaanse taxichauffeur, Alexandro Sanchez krijgt een auto-ongeluk nadat hij een smsje krijgt dat zijn zoon Alex in gevaar is. Alexandro overlijdt, maar door dit ongeluk overlijdt ook een andere bestuurder Renee Verbeek. Voor Eline, de vrouw van Alexandro, blijft het ongeluk een raadsel, maar ze besluit alles achter haar te laten. Samen met haar kinderen besluit ze komende zomervakantie door te brengen in het land waar Alexandro’s ouders wonen en waar ze elke zomer naartoe gingen, Spanje. Tot op een dag Sara, de vrouw van Renee, voor de deur staat met een klein baby’tje. Samen starten ze een zoektocht om te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurd is. Tijdens die zoektocht in de Spaanse zon komen ze achter de daadwerkelijke toedracht van het ongeluk. Iets wat niet boven water had mogen komen.

Costa Del Sol is een spannend boek dat gemakkelijk wegleest doordat het vlot geschreven is. Het is een typisch vakantieboek, niet te ingewikkeld, spannend en makkelijk weg te lezen. De bijzondere wendingen blijven zich opstapelen, dat is wel iets waar je van moet houden. Hierdoor blijft het echter wel spannend. Het is een aanrader als je op zoek bent naar een gemakkelijk boek om even een paar uurtjes te lezen.

24790_55ffb72199c5e_24790

Safa de Kleine Woestijnbloem – Waris Dirie

Safa, de kleine woestijnbloem is een waargebeurd verhaal geschreven door Waris Dirie. Waris Dirie is een vrouw die met haar stichting Desert Flower Foundation strijdt tegen vrouwenbesnijdenis. Zij heeft voor een verfilming van haar leven de driejarige Safa uitgekozen om zichzelf te spelen. In ruil voor maandelijkse financiële steun aan haar ouders speelt Safa in de film en beloven haar ouders de kleine Safa niet te besnijden. De sociale druk wordt steeds groter en als Safa’s ouders toch twijfelen of ze Safa niet moeten besnijden probeert Waris er alles aan te doen om haar kleine Woestijnbloem te beschermen.

Dit is een boek dat ik zelf in eerste instantie niet zo snel zou kiezen. Toch was het een boek dat ik niet weg kon leggen en binnen no-time uit had. Het was even inkomen, maar na een aantal bladzijdes zit je helemaal in het verhaal. Het is een meeslepend verhaal en ondanks dat het een redelijk zwaar verhaal is, is het boek wel redelijk luchtig geschreven. Wat een prachtig boek is dit. Het is een boek dat echt indruk maakt.

9200000040876611

Mooie Meisjes – Karin Slaughter

Claire Scott viert met haar man Paul dat ze eindelijk verlost is van haar enkelband. Na een etentje trekt hij haar een donker steegje in. Vlak daarna worden ze overvallen en daarbij wordt Paul gestoken en overlijdt hij. Na de begrafenis ontdekt Claire dat Paul een hele andere man was dan ze gedacht had en een dubbelleven leidde. Ze zoekt steun bij haar zus Lydia die ze al een hele tijd niet meer gezien heeft nadat Lydia Paul had beschuldigd van een poging tot verkrachting. De vermissing van de zestienjarige Anna Kilpatrick is die periode ook veel in het nieuws en doen Claire en Lydia denken aan Julia, hun andere zus die meer dan twintig jaar geleden verdween. Ze ontdekken steeds meer over de vermissing van Anna en Julia en lopen zelf steeds meer gevaar. Ze weten niet wie ze wel en niet kunnen vertrouwen doordat ze een vermoeden hebben dat de politie en de FBI er ook bij betrokken zijn.

Het duurde even voordat het boek op gang kwam, maar als je er eenmaal in zit volgen de gruwelijkheden zich in een rap tempo op. De mensen die Karin Slaughter kennen weten dat ze bijzondere boeken schijft met de meest grote gruwelijkheden, dit was ook weer zo’n boek en daar moet je dus wel van houden. De hoofdstukken zijn afwisselend vanuit Clair, Lydia en hun vader geschreven. Het is een spannend boek dat je niet snel makkelijk weglegt. Al moet ik wel toegeven dat ik na één zo’n boek mijn portie gruwelijkheden weer gehad heb en dat het nog wel even zal duren voordat ik weer een boek van deze schrijfster zal lezen, maar het is zeker een goed boek!

De drie boeken die ik gelezen heb zijn drie hele verschillende soorten boeken en ondanks dat ik normaal gesproken niet zo van dit soort boek houd vind ik Safa, de kleine woestijnbloem echt een prachtig boek! De andere twee boeken waren ook zeker goede boeken maar het boek van Waris Dirie heeft echt indruk gemaakt.

Welk boek moet ik ook zeker gelezen hebben?
 

liefs

Follow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge