BOEKRECENSIES: HET MEISJE IN DE TREIN, EEN LEVEN NA JOU & HET ROSIEPROJECT

collageboeken

Mijn tentamens zijn weer voorbij en dat betekent dat ik eindelijk weer tijd heb om heerlijk rustig een boekje te lezen. Daar heb ik dan ook zeker gebruik van gemaakt en binnen no-time heb ik weer drie boeken uitgelezen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan even verder.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Het meisje in de trein

Rachel neemt elke dag dezelfde trein die door de buitenwijk van London gaat. Tijdens die rit staart Rachel naar de huizen waar ze langs komen. In één van die huizen woont een jong stel, die Rachel niet kent. Toch probeert ze zich hun leven voor te stellen en dagdroomt daarover in de rit met de trein. Op een dag ziet ze iets geks. Ze besluit dat ze dit niet voor zich kan houden en onderneemt actie.

Het verhaal wordt door drie verschillende personen vertelt en daardoor beleef je het verhaal vanuit drie perspectieven, wat ik erg leuk vind. Het is een spannend boek waarbij je bij elke personage gaat twijfelen of zijn/haar goede bedoelingen. Daarnaast wordt je om de haverklap op het verkeerde been gezet. De ontknoping van dit boek was dan ook verrassend te noemen. Zeker een leuk boek om een keer te lezen!

Een leven na jou – Jojo Moyes

9200000051781041

Lou is erg veranderd in de korte tijd die ze samen met Will heeft mogen doorbrengen. In korte tijd zijn ze erg hecht geworden en het is daardoor erg lastig voor Lou om om te leren gaan met de leegte die ontstond door het wegvallen van Will. Lou besluit zich aan te sluiten bij een rouwverwerkingsgroep. Op een dag verandert Lou haar leven compleet als er een voor haar onbekende persoon uit Wills verleden bij haar aanklopt.

Een leven na jou is de opvolger van het boek Voor Jou. Een van de eerste boeken die me ooit zo geraakt en ontroerd heeft. Ik had dan ook hoge verwachtingen van dit boek en ondanks dat geen enkel boek, ook deze niet, kan tippen aan Voor Jou heb ik ook van dit boek genoten. Ik was erg benieuwd hoe het nu met Lou zou gaan. Het is een prachtige opvolger van Voor Jou en ik had het boek dan ook binnen no-time uit. Het is een ontroerend boek waarbij je de personage nog beter leert kennen dan je al deed. Dit zijn echt de twee beste boeken die ik in de afgelopen paar jaar heb gelezen, wauw!

Het Rosie Project – Graeme Simsion

The-Rosie-Project

De autistische Don Tillman is docent genetica aan de universiteit. Hij is op zoek naar de perfecte vrouw en dit doet hij door middel van een 16 pagina’s lange vragenlijst. Zijn sociale vaardigheden zijn niet zo goed en daardoor komt hij nooit verder dan een eerste date. Dan ontmoet Don Rosie, een vrouw die absoluut niet door zijn vragenlijst heen komt, maar waar Don wel goed mee kan opschieten. Rosie is op zoek naar haar biologische vader en Don biedt aan haar bij haar zoektocht te helpen.

Het Rosie Project is een ander soort boek dan de boeken die ik normaal gesproken lees. Het bijzonder van dit boek is dat de hoofdpersoon een autistische jongen is en je dus een kijkje kan nemen in zijn gedachtegang. Het is een bijzonder, humoristisch en mooi boek, maar ik moest mezelf er wel even toe zetten om verder te lezen in dit boek. Ik weet dan ook niet of ik het vervolg van dit boek snel zou lezen. Het is een mooi boek, maar je moet er wel even goed voor gaan zitten.

Dit waren alweer de drie boeken die ik onlangs uitgelezen heb, met toch wel als favoriet Een Leven Na Jou. Als je de boeken van Jojo Moyes nog nooit gelezen hebt, zou ik dat zeker een keer doen, want zij schrijft zulke mooie boeken!

Iemand nog goede tips voor boeken die ik zeker gelezen moet hebben?

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge