Action: Adults Colouring Book

Kleuren was iets waar ik vroeger uren mee zoet kon zijn. Kleurplaten waren niet aan te slepen. Toen ik in de Action dit kleurboek voor volwassenen tegen kwam kon ik het niet laten liggen. Benieuwd? Lees dan even verder.

 
Er waren een aantal verschillende kleurboeken. Eerlijk gezegd heb ik niet echt gekeken naar de inhoud en nam er eentje op de gok mee. Dit is de groene variant. Dit kleurboek bevat 160 bladzijdes die je helemaal in kunt kleuren. Het zijn dikke stevige bladzijdes waardoor je naast kleurpotloden ook stiften kunt gebruiken, zonder dat het doordrukt op de volgende bladzijde.

Er zijn heel veel verschillende soorten ‘kleurplaten’. Het gaat van figuurtjes tot bloemen en werkelijke grote afbeeldingen. Het viel me op dat dit boek vooral veel kleurplaten bevat die met natuur en dieren te maken hebben. Er is zoveel keus. Als je de hele fijne afbeeldingen voor nu te gedetailleerd vindt, kan je altijd nog kiezen voor de wat grotere afbeeldingen. Er is dus voor ieder wat wils.

 
Als je aan zo’n kleurplaat begint lijkt het niet zoveel werk, maar door de diverse details is dat het wel degelijk. Als je denkt de kleurplaat wel even in één keer te in te kleuren, kan dat dus wel even tegenvallen. Het leuke eraan is dat het dus geen gemakkelijke kinderkleurplaat is. Je merkt echt dat het is gemaakt voor een wat oudere leeftijdscategorie. Het lijkt misschien wel wat kinderlijk, maar het is heerlijk rustgevend. Je gedachten even op nul zetten en gewoon ouderwets een kleurplaat tekenen.

Ik begon niet vooraan in het boek, maar koos een kleurplaat uit die me op dat moment het meest aansprak. Ik ben begonnen met een kleurplaat die me niet extreem lastig leek. Desondanks ben ik toch een paar uur flink aan het kleuren geweest. Het lijkt niet zoveel werk, maar als je eenmaal bezig bent merk je dat dat erg lastig in te schatten is.

 
Een aantal bladzijdes uit het kleurboek om je een indruk te geven van de kleurplaten die erin staan:

Het is heerlijk om even nergens aan te denken en je alleen bezig te houden met een kleurplaat. Het duurt echt een hele tijd voordat je dit boek helemaal vol gekleurd hebt.  

 

Dit boek kost maar €1,99, wat ik erg weinig vind voor een boek met veel kleurplaten en ook nog eens stevig dik papier. Het boek kost in verhouding echt niks, zeker als je kijkt hoeveel plezier je eruit haalt. Ben jij ook nog op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding? Kijk dan zeker even bij de Action. Die paar euro’s zijn het zeker waard.
 
Heb jij ook al eens zo’n kleurboek voor volwassenen uitgeprobeerd?
 
 

~Liefs Sandra

3 thoughts on “Action: Adults Colouring Book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge