UPDATE SPORTEN

sporten

De laatste maand ben ik weer veel meer met sporten bezig. Het leek me leuk om een update te geven over hoe het gaat, wat ik nu precies doe en wat mijn doel is. Wel ben ik nog een beetje aan het zoeken naar de juiste verhoudingen en om tijd vrij te kunnen maken om regelmatig te kunnen blijven sporten, maar dat gaat waarschijnlijk een stuk beter nu ik straks weer naar school ga. Benieuwd? Lees dan even verder.

Hardlopen

Van de week liep ik ’s avonds een stukje hard, met mijn vriend fietsend ernaast. Ik vind het echt heerlijk om ’s avonds in het donker te lopen. Het is dan heerlijk rustig buiten, geen brandende zon recht in je gezicht en er staat dan een verkoelend windje. Het ging echt goed en doordat er iemand naast je loopt heb je wat meer motivatie om door te blijven lopen.

Afgelopen zondag was het ’s ochtends heerlijk weer en in plaats van naar de sportschool gaan besloten we ’s ochtends een stukje te gaan hardlopen, mijn vriend skeelerend ernaast. Het zonnetje scheen, maar toch was het niet heel erg warm doordat het nog ochtend was. Ik liep een stuk van zo’n 6 km, waarvan een stuk over de dijk, ik hou daarvan! Ik kan er echt zo van genieten om een stuk te gaan hardlopen als het mooi weer is, als het maar niet te warm is haha.

Sportschool

Sinds drie maanden heb ik een sportschool abonnement bij de sportschool in Hank. Ik heb een abonnement voor twee keer in de week en ga samen met mijn vriend. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat die tweede keer er nog wel eens bij in wil schieten, maar nu ik weer op school zit en dus wat meer tijd heb wil ik echt weer twee keer in de week naar de sportschool gaan. In de sportschool doe ik aantal een mix van diverse oefeningen. We beginnen vaak met wat cardio, o.a. hardlopen. Daarna gaan we door naar het krachttraining gedeelte. Hier doe ik vooral wat oefeningen voor benen, armen en buik. In totaal zijn we vaak een zo’n 1,5 uur bezig. Het fijne aan deze sportschool vind ik de goede begeleiding en dat je tijdens het cardio gedeelte tv kunt kijken op zo’n 6 verschillende schermen. Hoe ideaal is het om GTST te kunnen kijken tijdens het hardlopen?

Naast het hardlopen en de sportschool doe ik thuis ook regelmatig, zo’n twee keer in de week, thuis wat buikspieroefeningen. Ik heb zo’n mat waar ik dan midden in mijn kamer een klein kwartiertje op lig te spartelen.

Doel

Dit is wat ik momenteel aan sport doe. Het lijkt misschien veel, maar het valt opzich wel mee. Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de Singelloop in Breda. Mijn doel is om komende oktober weer mee te doen en om dan de 10 km te gaan lopen. Dit is wel wat optimistisch, maar ik ga hard oefenen zodat ik dat hopelijk net zo goed kan afronden als de 5 km afgelopen jaar. Ik geniet er echt van om te gaan sporten en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Wat doe jij aan sport?

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge