TIPS: Netflix Series – Orphan Black, Between & Drop Dead Diva

collage series

Sinds kort heb ik een Netflix account, waar ik inmiddels veel gebruik van maak en waar ik niet meer zonder kan. Door dat account ben ik een aantal leuke nieuwe series tegengekomen die ik graag met jullie wil delen. Benieuwd? Lees dan even verder.

Orphan Black

Serie orphan black

Sarah is een meisje dat op straat leefde en moest overleven zonder familie. Op een dag is ze op het station als ze een meisje ziet dat sprekend op haar lijkt. Op het moment dat ze dichterbij komt ziet ze dat het meisje haar schoenen uittrekt en haar tas wegzet en zo de treinrails op loopt op het moment dat er een trein aankomt. Sarah schrikt enorm, maar ziet ook een uitweg voor haar problemen. Ze neemt de identiteit van de onbekende vrouw over. Hoewel ze dacht van haar problemen af te zijn komt er een nieuw probleem bij. Ze komt tot de schokkende ontdekking dat zij en de onbekende vrouw klonen van elkaar zijn. Sarah gaat op zoek naar de oorsprong van dit alles en hoopt erachter te komen wat hier gaande is.

Zelf ben ik normaal gesproken niet zo van de klonen/ ‘science-fiction’, maar ik vind deze serie echt geweldig! Het klonen is een belangrijk onderwerp in deze serie, maar op de diverse personen die op elkaar lijken zie je er vrij weinig van terug. De diverse personages zijn door de sterk verschillende persoonlijkheden erg leuk samen. Het is een serie waar veel verhaal in zit en waar je steeds een stukje meer te weten krijgt rondom dit grote mysterie.

Between

Netflix serie between

Pretty Lake is een stadje waar opeens tientallen mensen overlijden door een onbekend virus. Als snel wordt de stad in quarantaine geplaatst in de hoop het virus daar te bestrijden. Alleen volwassenen zijn vatbaar voor het virus waardoor er als snel vrijwel alleen jongeren in Pretty Lake wonen die op zichzelf aangewezen zijn. Wiley Day, de dochter van een pastoor, die jong zwanger is geraakt. Samen met de rest van Pretty Lake probeert ze te overleven. Hoe zullen de jongeren met deze situatie omgaan?

Between is een Netflix Original serie. Het bijzondere van deze serie is dat er niet persé één hoofdpersoon is, maar dat je elke keer meekijkt met de diverse personages die uiteindelijk allemaal samen komen. Het is een leuke serie die gemakkelijk wegkijkt. Wel zijn er nog maar zo’n 6 afleveringen van deze serie waardoor de afleveringen en nieuwe informatie niet rustig wordt opgebouwd, maar je steeds best veel nieuwe informatie krijgt. Ik hoop dat de serie nog een vervolg krijgt, want hij stopt wel nogal abrupt.

Drop Dead Diva

70155596

Deb is een model dat het helemaal voor elkaar lijkt te hebben. Door een noodlottig ongeval overlijdt ze en komt in de hemel terecht. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat ze niets goeds, maar ook niks slechts heeft gedaan. Ze heeft dus eigenlijk niks bereikt in haar leven. Ze duurt snel op de return button waarmee ze weer terug naar aarde keert. Alleen tot haar grote schrik niet als Deb, maar als Jane. Een succesvolle advocate die totaal het tegenovergestelde is van Deb. Ze heeft in het begin nogal moeite om haar uiterlijk en leven als Deb te accepteren. Het wordt allemaal nog ingewikkelder als Debs voormalige vriend bij haar op kantoor komt werken en ze met Grayson om haar heen moet leven zonder dat Grayson weet dat Deb daadwerkelijk dichterbij was dan hij denkt. Deb heeft ook Janes hersenen gekregen en die heeft ze hard nodig om haar leven als advocate te leiden. De verwisseling van Deb en Jane zorgt voor grappige situaties.

Drop Dead Diva is de serie die ik nog maar kort volg, maar waar ik inmiddels al bij seizoen drie beland ben. Het is weer een serie waar iets ‘science-fiction’ in zit, maar behalve het idee dat Jane eigenlijk Deb is maar het leven van Jane leeft merk je er niet zoveel van, op natuurlijk de grappige situaties na die daardoor ontstaan. Het is een serie die heerlijk wegkijkt en door de personageverwisseling grappige situaties oplevert. Het leuke is dat de serieuze zaken van de advocate worden gecombineerde met humor, maar dat je wel veel meekrijgt van de diverse zaken. Het is een verslavende serie en voor je het weet heb je er alweer diverse seizoenen opzitten. Je moet wel houden van Jane.  En zeg nou zelf hoe goed ziet Grayson ( Jackson Hurst ) eruit? Dat is zeker niet verkeerd om naar te kijken. Als je op zoek bent naar een leuke luchtige serie dan is dit zeker een aanrader!

Dit waren de series die ik de laatste tijd gevolgd heb. De eerst twee heb ik al af gekeken voor zover ik kan. Van Drop Dead Diva heb ik gelukkig nog een aantal seizoenen te gaan.

Uiteraard ben ik altijd op zoek naar nieuwe series die ik kan gaan volgen. Heb jij nog een aantal leuke series die ik zeker niet mag missen, laat dan zeker even een reactie achter!

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge