Kledingkast opruimen

 
Opruimen… Bijna niemand vindt dat leuk om te doen, maar toch komt er soms zo’n moment dat het echt hard nodig is. Dit moment heb ik bereikt met mijn kledingkast. Zelf word ik altijd een beetje moedeloos als ik naar die enorme troep kijk. Ik probeer het altijd zo gestructureerd mogelijk aan te pakken. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik zoiets aanpak en wie weet helpt het jou ook om de klus nog sneller klaar te hebben. Benieuwd? Lees dan even verder.

Ik schaam me wel een beetje hoe het er uitziet, maar zo kunnen jullie zien dat het wel degelijk hard nodig is om mijn kledingkast op te ruimen. Zelf heb ik altijd dat als mijn kledingkast niet zo netjes is, ik het gevoel heb dat het toch niet meer uitmaakt hoe je iets in je kast legt en het er al snel zo uitziet.
 
Als eerste probeer ik altijd het grote geheel in kleinere stukken te verdelen. Anders heb je binnen no-time je gehele kledingkast verspreid over je kamervloer en zie je door de bomen het bos niet meer. Het lig gedeelte en het hanggedeelte doe ik sowieso altijd van elkaar. Het hanggedeelte verdeel ik dan ook vaak nog in stukken. Dan ruim ik het bijvoorbeeld op per twee planken. Zo kan je de orde nog een beetje bewaren.
 
Vervolgens haal ik alles van de planken af en leg die stapeltjes op de grond. Op de grond pak ik kledingstuk voor kledingstuk en organiseer dat dan weer in verschillende stapeltjes: weggooien, ergens anders leggen of in de kast. Kleding die ik die periode niet draag, omdat het bijvoorbeeld te koud is, leg ik ergens anders neer zodat ik het weer kan pakken als ik het wel weer aan wil trekken. De kleding die ik terug in de kast wil leggen leg ik al in stapeltjes neer zoals ik de kast in wil delen. De blouses gaan bij elkaar, de shirtjes met lange mouwen en de hemdjes die ik graag wil dragen onder vesten. Zo ga ik elk kledingstuk af totdat alles netjes op stapeltjes ligt. De kleding die ik weggooi stop ik gelijk in een vuilniszak en de kleding die ergens anders naartoe moet ruim ik gelijk op in een andere kast. De kleding die overblijft stop ik weer terug op de planken waar het vandaan kwam.

Bij de broek doe ik precies hetzelfde. Witte broeken en broeken met felle kleurtjes trek ik nu toch niet aan, dus ook deze verdwijnen in een andere kast. De broeken verdeel ik weer in verschillende stapeltjes: nette broeken, broeken met een patroontje, spijkerbroeken en gekleurde broeken.

 
Als dat gebeurt is is het hanggedeelte aan de beurt. Dit vind ik altijd het lastige aangezien ik erg gemakkelijk wat op een hanger hang. Eerst haal ik heel het hanggedeelte leeg en leg dit vervolgens op mijn bank neer. Vervolgens pak ik kledingstuk voor kledingstuk en kijk ik weer of ik het regelmatig draag. Kleding die ik niet meer draag stop ik in de vuilniszak en kleding die ik alleen met bepaalde gelegenheden draag, bijvoorbeeld nette jurkjes, stop ik ook in een andere kast.

De kleding die overblijft stop ik vervolgens terug in mijn kast per categorie: Vesten bij vesten, jasjes bij jasjes, en truien bij truien. Zo is het geheel wat overzichtelijker en weet je in welke richting je moet zoeken als je een kledingstuk uit je kast wil pakken.

 
Inmiddels heb ik gemerkt dat dit voor mij de efficiƫntste manier is om mijn kledingkast op te ruimen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Heb jij ook nog een goede tip? Laat het dan zeker even achter in de reacties.
 
 

~Liefs Sandra

2 thoughts on “Kledingkast opruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge