ROSSMANN KWASTENREINIGER

kwasten-reiniger

Kwasten reinigen is iets wat ik veel te weinig doe en wat niet mijn favoriete bezigheid is en waarschijnlijk ook niet de jouwe. Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Iris dat ik een winactie op haar site had gewonnen, een kwastenreiniger. Die wilde ik uiteraard wel eens uitproberen, hoog tijd dus om mijn kwasten weer eens te reinigen. Benieuwd? Lees dan even verder.

gebruiksaanwijzing

Deze kwastenreiniger is van Rossmann en komt uit Duitsland. Vandaar dat de gebruiksaanwijzing ook in het Duits is. Ik heb dan wel een paar jaar Duits gehad, toch zijn de plaatjes wel erg handig. Het is een rubberen borstel met drie verschillende patroontjes. Het heeft wel wat weg van een paardenborstel. Je kunt aan de achterkant je vingers door een bandje schuiven, waardoor je de ‘borstel’ stevig kunt vasthouden.

reiniger-kwasten

Zoals je wellicht is opgevallen heeft deze reiniger drie verschillende patronen en twee inhammen. Het bovenste patroon zorgt ervoor dat je het meeste vuil dat op je kwasten zit al wegspoelt. Het onderste patroon bevat een stuk kleinere bolletjes die ook dichter op elkaar staat waardoor je de kwasten een stuk grondiger kunt reinigen. Met behulp van het middelste patroon kun je de kwasten goed uitspoelen en zorg je ervoor dat er geen zeepresten achterblijven. Onderop zie je ook nog twee inhammen. Deze zouden ervoor moeten zijn om je kwast weer in model te brengen.

kwastenreiniger

Deze reiniger houdt gemakkelijk vast en heeft daarnaast de grootte van een hand, waardoor je ook gemakkelijk grote kwasten kunt reinigen. Bij het bovenste patroon merk je dat het grootste gedeelte van het vuil al wegspoelt. Het onderste gedeelte zorgt ervoor dat de laatste restjes make-up ook verwijderd worden. Ook het uitspoelen van de shampoo uit de kwasten gaat prima. Dan heb je nog de inkepingen om je kwast te modelleren. Ik snap het idee, maar voor mij werkte dat toch niet helemaal. Het is voor mij sneller en makkelijker om ze even met mijn hand in model te brengen. Na gebruik van deze reiniger voelen mijn kwasten weer zijdezacht aan en zien ze eruit als nieuw.

Ik ben erg te spreken over deze kwastenreiniger. Zelf waste ik mijn kwasten altijd met een beetje shampoo in mijn hand, maar door dit product te gebruiken merk ik zeker dat mijn kwasten een stuk schoner en zachter worden. Dit is zeker een aanrader! Iris kocht deze kwastenreiniger voor € 3,99 bij Drogisterij Rossmann in Duitsland. Waarschijnlijk is een vergelijkbaar product ook gewoon te bestellen.

Hoe reinig jij je kwasten en wat gebruik jij daarvoor?

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge