REVIEW: CATRICE MATT LIP ARTISTS

Soms heb je van die producten die je koopt en die je vervolgens een beetje vergeet. Dat had ik met deze twee lipproducten van Catrice. Het kwam er maar niet van om er productfoto’s van te maken en dus lagen ze al sinds eind april! onaangeraakt in mijn kast. Oepss, beetje zonde want het zijn twee prachtige kleurtjes. Benieuwd naar de swatches? Lees dan even verder.

Het was op de website even zoeken welke kleuren ik nu in mijn bezit had aangezien ik geen kleurnamen op de verpakking kan vinden. Als ik het goed heb zijn dit 010 Bare Nude’s Soul, een prachtige bruine kleur en 020 Best Rosebuddies, een mooie oudroze tint. Beide kleuren zitten verpakt in een dikke potloodvormige verpakking, zoals je die wel vaker ziet. Een groot pluspunt vind ik het draaimechanisme, waarmee je de lipstick gemakkelijk omhoog kunt draaien en dus niet met een puntenslijper aan de gang moet, wat bij Essence wel het geval is. Het heeft een subtiele cosmetische geur, waarmee ik bedoel dat er qua geur geen parfum aan dit product is toegevoegd. Het enige nadeel aan deze verpakking is dat de punt redelijk ver uitsteekt, waardoor je bij het erop doen en eraf halen van de dop op moet letten dat je niet met de rand van de dop langs de punt schraapt.

De formule van deze lipproducten is romig waardoor hij gemakkelijk aanbrengt op je lippen en erg comfortabel aanvoelt, alsof je een lippenbalsem op hebt. Zelf zou ik de finish semi-mat noemen aangezien deze producten geen hele matte finish hebben. Hierdoor blijft de kleur bij mij zeker geen 6 uur zitten, zoals de verpakking aangeeft, maar dat vind ik niet zo erg.

Bare Nude’s Soul, is voor mij geen nude kleur, maar zeker wel een mooi subtiel kleurtje, perfect voor dagelijks gebruik. Het is een warme bruine tint met een roze ondertoon. Niet de kleur die ik normaal gesproken snel zou dragen, maar deze vind ik toch wel erg mooi!

Best Rosebuddies viel op mijn lippen heel anders uit dan ik in eerste instantie had gedacht. Het is op mijn lippen een donkere berry paarse kleur, niet de oudroze kleur die ik in gedachten had, maar desondanks een prachtige kleur.

Beide kleuren brengen gemakkelijk aan, voelen prettig op je lippen en zijn goed gepigmenteerd. De houdbaarheid is niet wat beloofd wordt, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht van zo’n romig product. Beide kleuren vind ik erg mooi, al mogen er van mij ook wel wat kleuren met een koele ondertoon worden toegevoegd aan deze collectie Lip Artists.  De Catrice Matt Lip Artists zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 4,99 per stuk. 

Wat is jouw favoriete lipproduct?

liefs

Follow

One thought on “REVIEW: CATRICE MATT LIP ARTISTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge