PLOG: WEEKENDJE VELDHOVEN

collage

Vorig weekend was ik met mijn vriend in een mooi hotel in Veldhoven om ons, bijna, 5-jarig samenzijn te vieren. Het was een weekend waarin we heerlijk gegeten hebben en vooral rustig aan hebben gedaan. Benieuwd? Lees dan even verder.

Vrijdag

vrijdag 1

Rond een uurtje of 2 vertrokken we richting Veldhoven. De hele week was het heerlijk weer geweest en juist dit weekend gaven ze slecht weer op en dat was ook wel te zien aan de enorm donkere lucht.

Eenmaal aangekomen bij het hotel installeerde we al onze spulletjes. Het is toch altijd een opluchting als je een mooie hotelkamer binnen stapt en alles is zoals op de foto’s hahaha.

vrijdag 2

Heerlijke een grote tv en een waterkoker op de kamer, ideaal!

We vertrokken al snel naar Eindhoven met de bus. Aangezien we allebei nog studenten-OV hebben is het veel voordeliger om met de bus te gaan en geen parkeerkosten hoeven te betalen. De bus stopt precies voor ons hotel, dus perfect! Het duurt ongeveer 35 minuutjes om in de stad uit te komen.

vrijdag 3

We, eigenlijk kan ik beter zeggen ik, winkelden een paar uurtjes, o.a. bij de Primark en wilden daarna gaan eten bij Happy Italy, maar dat hadden meer mensen bedacht. Er stond een grote rij, om te gaan eten, maar uiteindelijk ging het allemaal best snel en voor we het wisten stond ons eten op tafel. Ik had een heerlijke spaghetti met mozzerella en tomaat.

vrijdag 4

Als toetje moet je natuurlijk de pizza met mascarpone en aardbeien bestellen. Echt het lekkerste toetje dat er bestaat!

Wij zaten trouwens in het NH Koningshof hotel in Veldhoven. Dit hotel is gevestigd in een voormalig klooster. Wel merk je door de inrichting van gangen en dergelijke dat het hotel zich erg richt op het zakenleven, waardoor het allemaal ook wat zakelijker ingericht is, maar dat maakte voor ons niet zoveel uit.

vrijdag 5

Ik kocht o.a. bij de Primark een nep-leren jasje dat ook nog eens afgeprijsd was, waardoor ik het uiteindelijk meenam voor maar € 14,00.

We wilden eerst ’s avonds nog gaan zwemmen in het zwembad dat in het hotel gelegen is, maar we waren redelijk laat thuis dus besloten na een warme douche heerlijk in bed te ploffen en heerlijk wat tv te kijken.

Zaterdag

zaterdag 1

We sliepen heerlijk wat uit en brachten daarna een bezoekje aan de ontbijtzaal. Ze hadden echt zoveel verschillende soorten eten. Echt alles wat ik me voor ontbijt kon bedenken stond er. Uiteraard koos ik er een aantal lekkere dingen van uit. Normaal ontbijt ik niet zoveel maar dit keer was mijn ontbijt heel uitgebreid.

zaterdag 2

Daarna maakten we ons klaar om nog even Eindhoven in te gaan. Heel veel in de buurt was er niet te doen, maar dat vonden we niet zo erg. We hebben wat rondgelopen in Eindhoven en lunchte met een pizza die we samen deelden. We wilden in eerste instantie ’s avonds weer terug naar Einhoven gaan om wat te eten, maar waren beide zo moe dat we heerlijk in het hotel zijn gebleven.

zaterdag 3

Ook wilden we eigenlijk nog wel even naar de bioscoop, maar er draaide geen leuke films. Daarom gingen we in het hotel zelf nog heerlijk even zwemmen.

Hoe gaaf zijn deze blauwe drinkglazen trouwens? Ik heb nog gekeken naar een merkje, maar kon helaas niks vinden. Ik wil ze echt hebben!

zaterdag 4

Er stonden heel veel lekkere dingen op de kaart, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de champignonnenrisotto. Het ziet er dan wel niet zo heel smakelijk uit, maar hij was echt heerlijk!

zaterdag 5

Mijn vriend koos voor de hamburger die ook erg lekker was.

Eenmaal op de hotelkamer keken we nog wat tv, maar helaas werd ik niet zo lekker en gingen we redelijk vroeg weer slapen. Wat een heerlijk bed is het trouwens!

Zondag

zondag 1

Hoe leuk is het restaurant trouwens ingericht? Het ziet er echt uit als een binnenplaatsje ergens in een warm land. Ook buiten zijn erg leuke zitjes ingericht. Jammer dat het weer daarvoor niet lekker genoeg was.

zondag 2

We hadden de late check-out geboekt, waardoor we tot 5 uur op onze kamer konden blijven als we zouden willen. We hebben dan ook eerst nog even op bed wat gelezen, tv gekeken, heerlijke bonbons gegeten die we de dag ervoor gekocht hadden en onze tas ingepakt. Heerlijk een luie zondag zonder dat we ook maar iets moeten doen.

zondag 3

Op het terrein van het hotel bevond zich ook een stuk bos waar we heerlijk een wandeling gemaakt hebben. Hoe mooi!

zondag 4

Rond een uur of half 3 hielden we het voor gezien en gingen we richting huis. Dat was namelijk ook nog een uurtje rijden. Ik word stiekem altijd een beetje sip als ik dan de deur weer achter me dicht moet trekken na een heerlijk weekend/heerlijke vakantie.

Hoe dichter we bij huis kwamen hoe slechter het weer werd. Het begon echt heel hard te regenen. Ook moesten we nog een noodstop maken omdat een moeder eend met haar vijf kleine fluffies besloot een 80 km weg over te steken. Gelukkig konden we hun op een haar na missen.

zondag 5

Bij de Primark kocht ik o.a. deze leuke sandaaltjes voor de zomer!

’s Avonds sloten we de avond goed af door samen heerlijk te gaan eten bij ’t Zusje in Raamsdonksveer. Alles is daar echt zo lekker! Met als gevolg dat je altijd veeeel teveel eet.

Ik heb echt een heerlijk weekend gehad. We hebben vrij weinig gedaan, maar wel genoten van alle vrije tijd en zijn allebei erg uitgerust. Aankomende week begint het normale ‘studentenleven’ weer en moet ik weer naar school toe.

Ga jij aankomende week nog wat leuks doen?

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge