Look: Blue and Purple

Experimenteren met make-up is altijd leuk. Ik gaf mezelf de uitdaging om een look te maken met oogschaduwkleuren die ik nog nooit gebruikt had. Na even in mijn stash rondgekeken te hebben kwam ik uit bij een van mijn nieuwste pallete van Sleek: Vintage Romance. Benieuwd? Lees dan even verder.In dit palette had ik een donkerblauwe en donkerpaarse kleur nog nooit gebruikt. Blauw vind ik altijd een hele lastige kleur om een look mee te maken, aangezien het er al snel heel heftig uitziet.
Omdat de rest van de look redelijk heftig zou worden bracht ik eerst een nude kleur aan op mijn gehele bewegend ooglid om een mooi egaal canvas te creëren. Ik gebruikte de matte huidskleur uit het W7 In The Buff palette.
 
De blauwe kleur (bovenste rij) bracht ik met een stevige kwast aan in mijn buitenste ooghoek. Ook zette ik deze kleur licht aan in mijn crease. Pas hier wel mee op, Sleek heeft hele gepigmenteerde kleuren, als je teveel aanbrengt is het niet goed meer te blenden. Vervolgens pak je een fluffy blendingbrush en blend je het geheel goed, waardoor het mooi vervaagt in je crease.
 


Dan is het tijd voor de donkerpaarse kleur (linkerkleur onderste rij). Hij lijkt bijna blauw en niet donker, maar dat is helaas vertekening van de foto. Deze breng je ook aan in je buitenste ooghoek, daarna vervaag je het verder naar het midden van je ooglid. Ook deze kleur breng je aan in je crease en blend je goed. De lichtere paarse kleur (onderste rij laatste kleur) met glitters breng je op dezelfde manier aan. Om het allemaal wat intenser te maken breng je de blauwe kleur nog een keer aan in je buitenste ooghoek en in het buitenste puntje van je crease.

 
Eyeliner gebruik ik bij deze look niet. De oogschaduw zelf is al donker genoeg, als je dan ook nog een eyeliner gebruikt wordt het wel een heel donker geheel. Wel zette ik een dun lijntje, met een mix van de zwarte kleur en die daarnaast,  onder mijn onderste wimperrand. Om de look af te maken bracht ik alleen nog wat mascara aan.
 
Het resultaat van deze look is dan misschien niet iets wat je dagelijks zou dragen, toch vind ik het erg geslaagd. De kleurencombinatie vind ik echt prachtig! Ondanks dat ik deze kleur in eerste instantie niet zo snel zou pakken, ben ik toch aangenaam verrast. Dit is zeker een kleur die ik vaker zal gaan gebruiken voor wat heftigere looks. Je kunt hier zeker nog veel meer mooie dingen mee maken.
 
Het palette dat ik gebruikt heb is van Sleek  (Review) en is in diverse webshops verkrijgbaar voor ongeveer €9,95. Dit palette is zeker een aanrader als je nog op zoek bent naar een goed gepigmenteerd betaalbaar palette wat je zowel voor dagelijkse looks als wat zwaardere looks kunt gebruiken.
 
Welke kleur oogschaduw gebruik jij nauwelijks?
 
 
 
~Liefs Sandra

One thought on “Look: Blue and Purple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge