Koele Bronze Look


Als ik oogschaduw gebruik kies ik vaak toch voor wat warmere kleuren. Vaak omdat ik dat wat makkelijker te combineren vind. Dit keer leek het me leuk om mezelf te verplichten om een look te maken met koele oogschaduw. Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

 

Als eerste bracht ik mijn favoriete oogschaduwbasis van Catrice aan. Voor deze look gebruikte ik een aantal kleuren uit het Storm palette van Sleek. Met een lichtbruine glanzende kleur bedekte ik mijn gehele bewegend ooglid. Deze oogschaduw combineerde ik met een donkere cranberrykleur. Deze bracht ik aan in mijn buitenste ooghoek en zette deze lichtjes aan in mijn crease. Met een dun kwastje bracht ik dezelfde kleur aan onder mijn onderste wimperrand. De lichtste kleur bracht ik aan in mijn binnenste ooghoek.

 
Met een blendingbrush blende ik de cranberrykleur uit in mijn crease. Ook zette ik deze kleur nog wat steviger aan in mijn buitenste ooghoek en vervaagde dit tot ongeveer halverwege mijn ooglid. De bronze kleur bracht ik nog een keer aan op mijn bewegend ooglid, omdat deze redelijk vervaagd was door al het blenden.
 

Mijn wenkbrauwen tekende ik bij met de wenkbrauwpoeder uit het  ……. palette van Essence. Hierbij mengde ik de twee donkerste kleuren en bracht deze met een linerkwastje aan. De highlighter uit dit palette bracht ik aan op mijn wenkbrauwbot.

 

De Dark Majesty Fluidline van MAC bracht ik aan als eyeliner op mijn bewegend ooglid en een heel klein stukje onder mijn onderste wimperrand. Echt alleen maar het uiteinde om je oog wat meer te accentueren.

 
Het is een redelijk koele ooglook en hierdoor staan heel veel lipsticks er echt niet mooi bij. Dit zijn vooral de lipsticks met een roze ondertoon. Toch wilde ik iets aanbrengen op mijn lippen en koos uiteindelijk voor Hey Nude, een mooie nudekleurige lipstick, van Catrice.
 

De uiteindelijke look is geen look geworden die ik dagelijks zal dragen. Dit mede door de koele kleuren. Het is wel een keer wat anders dan ik normaal gesproken zou dragen en dat vind ik er juist leuk aan. Al ben ik zelf toch wat meer van de warmere kleuren oogschaduw. Die kan je ook een stuk gemakkelijker combineren met verschillende lipkleuren.

 
Draag jij liever koele kleuren of ben jij meer van de warme kleuren oogschaduw?
 
 
 
 
~Liefs Sandra
 

3 thoughts on “Koele Bronze Look

  1. De ooglook vind ik wel erg mooi, zelf heb ik niet echt een grote voorkeur voor een koele of warme ooglook….Ik draag heel veel verschillenden tint, behalve eigenlijk Nude tinten,die draag ik veel minder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge