KLEDINGKAST OPRUIMEN – WINTER/ZOMER

Aviary Photo_131060652864584613

Twee keer per jaar ruim ik mijn kledingkast grondig op. Dat is dan ook wel nodig want het is dan echt een bende. Een keer bij de overgang van zomer naar winter en andersom ook nog een keer. Van de week was de overgang van winter naar zomer weer aan de beurt. Vandaag laat ik zien hoe ik dat aanpak. Benieuwd? Lees dan even verder.

Als eerste haal ik altijd alles uit mijn kledingkast wat er maar ook inzit. Het hang- en liggedeelte doe ik wel altijd apart. Ik loop dan vaak in mijn ondergoed rond te dartelen, want zo kan ik ook gelijk kleding passen waarvan ik niet zeker weet of ik het nog aankan. Een grote vuilniszak staat ook altijd dicht in de buurt om kleding die ik niet meer draag in te stoppen. Deze gaat uiteindelijk naar zo’n kledingbak bij ons in het dorp.

Aviary Photo_131060653071223902

Van elk item in de kledingkast bepaal ik of ik het nog draag. Zo ja, dan bepaal ik of ik het deze zomer nog ga dragen. Als dat het geval is gaat het terug de kledingkast in. Zo niet, dan beland het op een ‘winterstapel’ op de grond. Kleding die ik niet meer draag verdwijnt in de vuilniszak. Zo ga je elk item af in je gehele kast.

Toen ik dat had gedaan was ik er alleen nog niet. Hetzelfde had ik in de overgang van zomer naar winter gedaan en hetgeen wat ik in de winter niet meer zou dragen had ik in een grote koffer gedaan en weggezet. Die heb ik er weer bij gepakt en ook daar ben ik alle items langsgegaan met hetzelfde riedeltje. De kleding die ik nog zou dragen heb ik in mijn kledingkast gestopt en mijn ‘winterstapel’ heb ik weer in die koffer gestopt. Sportkleding, ondergoed en bikini’s heb ik in de bakken onderin gedaan.

Aviary Photo_131060653390269457

Uiteindelijk heb ik een geordende kast overgehouden, waar in het ‘liggedeelte’ nog veel plek over is, zodat ik weer een aantal nieuwe kledingstukken kan aanschaffen. Het was ook hard nodig om een gedeelte weg te doen, want ik liep al jaren in vrijwel hetzelfde. Soms is het dan ook goed om van wat kleding afscheid te nemen.

Ruim jij je kleding ook per seizoen op of heb je alles bij elkaar liggen? Goede tips voor het opruimen van een kledingkast zijn natuurlijk ook altijd welkom!

 

liefs

Follow

3 thoughts on “KLEDINGKAST OPRUIMEN – WINTER/ZOMER

  1. Dit doe ik ook altijd haha en vooral dat ronddartelen in je ondergoed komt me bekend voor haha. Ik heb zoveel kleding en de helft draag ik niet eens. Maar soms vind ik het echt moeilijk om afscheid ervan te nemen. -x-

  2. Ik ruim wel vaker mijn kledingkast op dan 2x per jaar. Ik denk elke 2 – 3 maanden dat ik er doorheen ga. Maar ik heb dan ook 1 kast waar alles in zit: zomer en winter spul. Dus dat wordt al gauw wat rommelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge