HARDLOOPUPDATE #5

Voor mijn vakantie in Italië was ik zo druk bezig met bloggen dat het hardlopen er een beetje bij ingeschoten was. In Italië liep ik één keer, waarna ik last van mijn been kreeg. Heel jammer, want het was fantastisch om ’s ochtends in die prachtige natuur rond te lopen. Sinds twee weken ben ik weer flink aan het sporten geslagen. In dit artikel weer een update over hoe het me de afgelopen weken is afgegaan. Benieuwd? Lees dan even verder.

Twee weken geleden startte ik weer met hardlopen op een maandag. Mijn moeder wilde een rondje meefietsen terwijl ik ging hardlopen, hartstikke gezellig! We liepen een rondje en deden er uiteindelijk meer dan een uur over. Ik hield flink wat tussenstops, maar was blij dat ik weer een grote afstand liep. De dag erna liep ik dezelfde afstand weer en kwam erachter dat het rondje bijna 11 km bleek te zijn. Dat had ik niet verwacht en stiekem voelde dat toch wel erg goed. De rest van die week ging ik nog twee keer naar de sportschool, waar ik het niet kon laten ook nog even op de loopband een stuk hard te lopen.

Afgelopen week ging het iets minder goed dan de week daarvoor. Maandag liep ik wederom bijna 11 kilometer, waarbij ik het aantal tussenstops flink reduceerde. Dinsdag ging ik naar de sportschool en liep ik zonder problemen 6 kilometer op de hardloopband. Wel moet ik altijd weer even wennen om in de sportschool op een loopband hard te lopen, de tijd gaat een stuk minder snel en ook de temperatuur is iets waar ik aan moet wennen. Woensdag ging ik weer met mijn moeder buiten een stuk hardlopen, maar mij benen kwamen niet vooruit en het voelde alsof mijn benen 100 kg met zich mee moesten dragen. Ze begonnen te verzuren en weigerden dienst. Met heel veel pijn moeite en tussenstops ben ik uiteindelijk na 6 km weer thuis aangekomen. Misschien was ik toch iets te hard van stapel gelopen… Ik hield weer een aantal dagen rust en besloot zondag weer een poging te wagen. Mijn benen voelden wederom zwaar aan, maar daar kon ik mezelf gelukkig goed overheen zetten. Helaas kwam een oude vijand na 5 kilometer weer tevoorschijn. Mijn tenen begonnen te ‘slapen’ en voor ik het wist had ik alleen nog gevoel in mijn hiel. Ik ben gestopt, heb mijn schoenen even uit gedaan, vervolgens losser aangedaan en toen ging het opzich wel, al begonnen ze rond de 7 km weer te tintelen. Iemand een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?

Ik ben blij dat ik weer aan het hardlopen ben, ik kan daar zo van genieten! De kilometertjes die ik per week afleg beginnen op te lopen en het aantal stops dat ik daarbij nodig heb nemen af. Nu hopen dat ik op korte termijn de 10 km weer aan een stuk kan lopen, dat is mijn doel voor nu. Ik heb expres nog geen wedstrijden ingepland omdat ik eerst eens mij afstanden wil vergroten en de rest zie ik daarna vanzelf wel weer!

Ik heb er weer helemaal zin in en kan niet wachten totdat ik grote afstanden aan een stuk kan gaan lopen!
 

liefs

Follow

One thought on “HARDLOOPUPDATE #5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge