HARDLOOPUPDATE #2

Ondanks dat ik al een tijdje geen hardloopupdate geplaatst heb, ben ik er nog wel steeds mee bezig. Minimaal twee keer in de week loop ik een rondje en in het weekend loop ik vaak een groter stuk. Twee weken terug ging het zelfs zo goed dat ik mijn record van 7,5 kilometer met ruim 1,5e kilometer verbrak. Dat zorgde voor een enorme motivatie boost en ik schreef me gelijk in voor een nieuwe hardloopwedstrijd. Benieuwd? Lees dan even verder.

Het was zondagochtend en ik had zin om even een rondje te lopen. Ik trok mijn schoenen aan en ging op pad. Het was nog rustig op de weg en het zonnetje scheen waterig. Ik liep in de prachtige natuur met wat nieuwe muziek op de achtergrond. Ik genoot ervan. Voor ik het wist zat ik op de 5 kilometer. Nu kwam de keuze, ga ik een groot rondje of een kleiner rondje lopen. Ik koos uiteindelijk voor het grotere rondje, omdat ik anders een deel van de route dubbel zou lopen en ik daar geen zin in had. De volgende kilometers gingen ook heel vloeiend, ik liep in een heel stabiel tempo en al snel had ik 8 kilometer aan een stuk gelopen, iets wat me normaal gesproken niet lukte. Ook nu voelde het alsof ik pas net was begonnen. In mijn hoofd was ik al bezig met mijn rondje te vergroten, om uiteindelijk voor de 10 kilometer te gaan toen ik opeens enorme steken in mijn zij kreeg. Ik besloot de 9 kilometer af te maken, maar moest daarna echt naar mijn lichaam luisteren. Ik had graag doorgelopen tot de 10 kilometer, maar genoeg is genoeg. Ik was enorm trots dat het gewoon gelukt was om een groot stuk achter elkaar hard te lopen! Vol enthousiasme stortte ik me weer op het hardlopen.

Afgelopen weekend had ik wel even een kleine terugval. We waren een weekendje weg en waren wezen buggy rijden. Achteraf bleek dat een grote aanslag op onze beenspieren, maar dat wist ik nog niet toen ik ging hardlopen. Ik trok mijn hardloopkleding aan en had echt zin om een stuk te gaan lopen. Helaas besloten mijn benen na 2,5e km dat ze het niet meer zagen zitten. Ze verkrampten volledig, toen kon ik het hele stuk terug gaan wandelen…. Dat was niet al te best voor mijn humeur kan ik je vertellen.

Ondanks dat het afgelopen weekend even niet zo lekker ging heb ik er weer het volste vertrouwen in en kan ik niet wachten om de 10 kilometer aan te tikken. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een doel, want ik merk dat wanneer ik onder druk sta ik beter presteer. Dat doel heb ik inmiddels gevonden.

9 April ga ik 10 kilometer lopen tijdens de Vrijstad Vianen Loop. Hoe ik daarbij kwam? Ik heb gezocht naar een wedstrijd van 10 kilometer ergens begin april en aangezien dit maar 20 minuutjes rijden is vanaf mijn huis is dit de wedstrijd geworden. Ik heb er echt onwijs veel zin in en ga vanaf nu weer hard aan de slag om mijn doel uiteindelijk te behalen. De broer van mijn vriend heb ik ook zover weten te krijgen dus 9 april staan we weer samen aan de start, dit keer van de Vrijstad Vianen Loop.

Ik heb er zin in! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de aanloop naar deze wedstrijd toe.

Presteer jij beter onder druk of wanneer je het zelf allemaal kunt bepalen?
 

liefs

Follow

One thought on “HARDLOOPUPDATE #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge