HARDLOOPUPDATE #3 10KM!

De wedstrijd waar ik me in een opwelling voor in had geschreven kwam angstvallig dichterbij en voor mijn gevoel was ik daar absoluut nog niet klaar voor. Gisteren ging ik weer op pad voor een wat groter rondje en kwam ik tot de conclusie dat ik er zeker wel klaar voor ben. Ik liep namelijk de 10 kilometer uit zonder te wandelen en ook nog eens in een, voor mij, best wel goede tijd. Benieuwd? Lees dan even verder.

Ik was van plan om een keer vroeg te gaan hardlopen, maar dat mislukte. De klok werd een uur vooruit gezet en ik kwam rond 10 uur nieuwe tijd mijn bed pas uitrollen. Ik werkte wat kwark naar binnen en begon aan mijn ronde. Vandaag stond zo’n 7 kilometer op de planning.

Ik liep de dijk op en de eerste onaangename verassing stond me al te wachten, wind tegen en niet zo’n beetje ook. Ik zette mezelf eroverheen en voor ik het wist had ik 3 kilometer gelopen. Rond de 5 kilometer begonnen mijn benen een beetje te verzuren en kreeg ik het zwaar, maar door alle hardlopers die ik tegen kwam kreeg ik weer de motivatie om mezelf bij elkaar te pakken en verder te lopen. Het zonnetje begon te schijnen en ik genoot intens van de mooie omgeving waar ik liep. Mijn snelheid wist ik weer wat op te schroeven en kilometer na kilometer voltooide ik. Toen kwam ik op het punt dat ik 7,5e kilometer had gelopen en ik bijna thuis was.

Het ging eigenlijk best wel lekker en ik besloot mijn rondje wat te vergroten. Ik moest en zou vandaag de 10 kilometer halen en dat deed ik inderdaad! Met een laatste eindsprint wist ik uiteindelijk de 10 kilometer te voltooien in 53.46. Ik was kapot, maar wauw wat voelde dat goed! Dit is het doel dat ik al lange tijd voor ogen had, waarvan ik dacht het nooit te halen en wanneer je het dan eindelijk weet te bereiken ben je zo blij en stiekem ook enorm trots, alsof ik nu de hele wereld aan kan!

Uitgeteld lig ik nu heerlijk op bed wat artikelen te schrijven, maar wel met een onoverwinnelijk gevoel. Over twee weken heb loop ik de Vrijstad Vianen Loop en ik ben er helemaal klaar voor. Kijken of we de tijd dan nog iets kunnen verbeteren!

Het klinkt heel cliché, maar alles wat je wilt is te bereiken 🙂

 

liefs

Follow

4 thoughts on “HARDLOOPUPDATE #3 10KM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge