HARDLOOPAVONTUUR – AFSLUITDIJK

hardlopen

Hardlopen is iets wat ik nog maar ruim een jaartje doe, maar toch voelt het alsof ik nooit anders heb gedaan. De ene maand ben ik wat actiever dan de andere maand, maar dat hangt ook van mijn motivatie af. De laatste paar maanden ben ik hard aan het trainen, ik ga namelijk meedoen met Afsluitdijk-open. Benieuwd? Lees dan even verder.

Ik hoorde via de radio dat er begin september een unieke hardloopwedstrijd plaats zou vinden. De afsluitdijk zou gedurende één dag worden afgesloten en daaroverheen zou een hardloopwedstrijd plaats vinden. Ik werd gelijk enthousiast en wist mijn schoonvader en zwager over te halen. Zelf loop ik samen met mijn zwager een kwart afsluitdijk, wat neerkomt op zo’n 8,2 km. Mijn schoonvader daarentegen loopt de hele afsluitdijk (33 km). Aanstaande zondag, 4 september, is het dan eindelijk zover en ik heb er echt onwijs veel zin in. Mijn start is om kwart voor 9, mijn schoonvader start een uurtje eerder en aangezien je geruime tijd vooraf aanwezig moet zijn en wij nog een uurtje moeten rijden betekent dat dat we rond een uur of 5 al in de auto moeten zitten. Echt onwijs vroeg, maar ook prachtig om daar vroeg in de ochtend te zijn.

DSC_0165

Ik heb een aantal maanden gehad om te trainen en heb, naast het hardlopen buiten, ook veel op de loopband in de sportschool gestaan. Zelf heb ik getraind tot de 7 km. Ik wilde eigenlijk de volledige 8,2 km al een keer gelopen hebben, maar door omstandigheden is het daar niet van gekomen. Het zal enorm zwaar worden voor mij, dat zal ik niet ontkennen, maar ik streef er echt naar om tussentijds niet te gaan lopen en de gehele afstand in één keer te lopen.

Uiteraard komt er over dit avontuur na afloop een artikel online. Zijn er nog mensen van jullie die ik daar tegen ga komen? Ohjaa, wish me luck dat ik geen tegenwind heb haha, want dat zou de hele afstand wind tegen betekenen en ik weet niet of ik dat trek….

 

liefs

Follow

One thought on “HARDLOOPAVONTUUR – AFSLUITDIJK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge