Haarroutine

Je haar bepaalt hoe je er die dag uitziet. Zit je haar niet, dan zit je vaak ook niet zo lekker in je vel en kan je de spiegel beter vermijden. Het leek me leuk om te laten zien wat ik aan mijn haar doe en wat voor producten ik gebruik. Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

Als eerste begin ik altijd met mijn haren te wassen. Dit doe ik ongeveer één keer in de 3/4 dagen. Als ik een dag thuis ben en weet dat ik toch niet weg hoef, sla ik het soms wel eens over terwijl het wel echt nodig is. Ik probeer het altijd zolang mogelijk uit te stellen en ik merk dat mijn haar steeds langer ‘schoon’ blijft. De shampoo en conditioner zijn van PIMP Amsterdam. Dit zijn producten uit de volumelijn en ondanks dat ik heel erg lang haar heb, merk ik dat mijn haar minder plat op mijn hoofd zit.

Als ik mijn haar gewassen heb knijp ik het water eruit en doe ik mijn haar omhoog in een tulband. Hierdoor trekt het grootste gedeelte van het water in de handdoek. Ik borstel mijn haar nog niet omdat het daar nog te nat voor is. Als ik het wel doe heb ik altijd het idee dat ik mijn haar kapot trek.
 

Na een ongeveer een half uurtje is mijn haar al een stuk minder nat. Ik gebruik al zolang ik me kan herinneren dezelfde anti-klit spray. Voor mij werkt hij goed en ruikt ook nog eens erg lekker. Nadat dit een paar minuten heeft kunnen intrekken borstel ik mijn haar voorzichtig uit.

 
Als het helemaal uitgeborsteld is doe ik mijn haar in een losse staart. Ik heb een hekel aan nat haar dat in mijn nek hangt of mijn shirt helemaal nat maakt. In een staart duurt het wel langer voordat het droog is, maar het zit in ieder geval niet in de weg. Met de staart loop ik vaak nog een paar uur rond. Dan is het echt bijna droog en haal ik de staart eruit. Zo voorkom je dat er zo’n bobbel in je haar zit van je elastiekje.

 

Vaak zijn de punten van mijn haar nog heel erg droog en gaan daardoor pluizen. Ondanks dat ik mijn conditioner altijd goed in laat trekken. Om mijn haar wat meer te voeden gebruik ik een olie in de puntjes van mijn haar. Dit is een olie van Amika die ik vaak gebruik, maar haaroliën lijken vaak allemaal op elkaar en doen uiteindelijk in principe hetzelfde.
 
Föhnen doe ik mijn haar bijna nooit. Alleen als ik echt ergens naartoe moet, maar vaak laat ik het dan alsnog in een staart zitten. Het liefste laat ik mijn haar door de lucht drogen, want ik merk dat mijn haar heel droog aanvoelt als ik het geföhnd heb. Ik zorg wel altijd dat mijn haar droog is als ik ga slapen, want als ik ergens een hekel aan heb is het wel met nat haar slapen. Ik weet niet wat ik in mijn slaap allemaal doe, maar mijn haar is de volgende ochtend altijd helemaal ontploft en ik kan er dan niks meer mee.
 
Ik weet dat er vaak wordt geroepen dat je niet met je haar in een staart moet gaan slapen, maar toch doe ik dat wel. Ik gebruik altijd elastiekjes zonder ijzertje, omdat die bij mij langer meegaan en niet schadelijk zijn voor mijn haar. De staart die ik ’s avonds maak is niet echt een staart te noemen. Ik maak hem altijd zo losjes dat als ik zou gaan staan, de staart eruit zou vallen. Zo ligt mijn haar niet in de weg en heb ik ’s ochtends ook geen bobbel in mijn haar.
 
 
 
Dit is hoe ik mijn haar verzorg en welke producten ik daarvoor gebruik. Wat voor producten gebruik jij voor je haar?
~Liefs Sandra

4 thoughts on “Haarroutine

  1. Die spray gebruik ik ook. Hij is super fijn. Pfhoe, wat een verschil. Mijn haar is binnen een half uur helemaal droog. Maar ik heb dan ook dun en kort haar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge