Get ready to celebrate Christmas: 10 tips

Kerstmis is vaak de meest leuke gezellige maar ook drukste tijd van het jaar. Er moet vaak nog veel gebeuren voor het eind van het jaar en het brengt veel stress met zich mee. Vandaag een artikel met tips hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op Kerstmis. Benieuwd? Lees dan even verder.

1. Veel scholen hebben tentamenweek in gelijk de eerste schoolweek van het nieuwe jaar. Zorg dat je van tevoren al veel geleerd hebt zodat je onbezorgd kan genieten van Kerstmis.

 
2. Zoek je ultieme kerstoutfit al bij elkaar en hang deze op een hangertje met alle sieraden erbij. Zoek ook alvast de schoenen uit die je daarbij wil dragen. Hierdoor hoef je niet last-minute alle winkels af te rennen voor dat perfecte kerstjurkje.
 
3. Oefen alvast wat met make-up. Zelf weet ik nooit hoe ik mijn make-up het liefst wil hebben op zo’n dag. Hierdoor ga je vaak experimenteren juist op het moment dat je er perfect uit wil zien. Als er dan iets mis gaat moet je helemaal overnieuw beginnen, terwijl je daar vaak de tijd niet voor hebt.
 
4. Versier ook je slaapkamer met gezellige kerstspulletjes. Hoe leuk is het om er ook gezellig knus bij te zitten op je kamer?
 

 5. Let de weken voor kerst een beetje op wat je eet. Zo kun je tijdens Kerstmis genieten van al het lekkers zonder je schuldig te voelen.

 
6. Luister kerstliedjes. Het liefst begin ik al een maand van tevoren met het luisteren naar kerstliedjes. Dit houd ik vaak in tot na Sinterklaas. Van kerstliedjes wordt ik altijd zo gelukkig!
 
7. Leg voor elkaar onder de kerstboom cadeautjes. Het hoeven echt maar aardigheidjes te zijn, maar het is zo leuk als er cadeautjes voor mensen onder de kerstboom liggen, als teken dat je ze niet vergeet en ze belangrijk voor je zijn.
 
8. Kijk met je familie kerstfilms. Een paar weken voor kerst beginnen alle kerstfilms weer. Dit is het ultieme familiegevoel. Allemaal lekker bij elkaar op de bank onder een kleedje met de kerstboom en een mok chocolademelk met slagroom.
 
9. Schrijf kerstkaartjes. Dit is misschien dan wel een wat verouderde traditie, maar hoe leuk is het om een echt fysiek kaartje te ontvangen in plaats van een whatsappje?
 
10. Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Zorg dat je met Kerstmis met de mensen bent waar je van houdt. Er zullen ook dierbaren zijn die er helaas niet meer bij kunnen zijn. Ondersteun juist die mensen die het met Kerstmis moeilijk hebben door het wegvallen van dierbaren.
 
 
Dit waren alle tips. Heb jij nog een leuke tip? Laat hem dan zeker achter in de reacties!
 
 
 
~Liefs Sandra
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge