Favoriete series

De laatste tijd zijn er veel herhalingen op tv en ook in het weekend is er bijna niks leuks. Sinds die tijd ben ik een aantal series gaan volgen. Het leek me leuk om de series die ik graag kijk te delen met jullie. Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

 
Er zijn momenteel drie series die ik graag volg. 1 daarvan bestaat uit twee seizoenen die ik inmiddels al helemaal gekeken heb. Bij de andere twee series loop ik nog echt een heel stuk achter, dus daar kan ik gelukkig nog even mee vooruit.
 


De eerste serie die ik graag keek was Orange is the new black. Deze serie bestaat uit twee seizoenen die ik inmiddels al helemaal gekeken heb. De serie gaat over een vrouw, Piper Chapman,  die een zorgeloos bestaan heeft samen met haar vriend Larry. Ze dacht haar verleden als lesbische met een vriendin die een grote drugssmokkelaar bleek achter haar te laten. Totdat ze veroordeeld werd tot medeplichtigheid. In de gevangenis verwachtte ze echter geen lief blond meisje. Piper komt terecht in een gevangenis vol met vrouwen en probeert zich daar staande te houden en zich aan te passen naar de normen en waarden die daar gelden.

 
Dit is een hele leuke serie die op een leuke manier het leven in de gevangenis weerspiegelt. Het is een serie met een leuk verhaal en waar je goed om kunt lachen.

De serie die ik samen met mijn vriend ontdekte is White Collar. Nick Caffrey, meester oplichter en vervalser komt terecht in de handen van FBI-Agent Peter Burke. Peter is degene die een deal met Caffrey sluit; als hij hem helpt met diverse zaken en een enkelband draagt hoeft Caffrey de gevangenis niet in. Samen zijn ze een geweldig duo dat zaken oplost, al hebben ze soms wel tegenstrijdige belangen. Ondertussen hebben ook Neal en zijn gekke huisgenoot, Mozzie, zo hun eigen zaakjes die ze proberen op te lossen.

 
White Collar is een geweldige serie. Het is geen standaard FBI verhaal en dat is juist zo leuk aan de serie. Hij is dan niet altijd even realistisch, maar als je daar doorheen kijkt is het zeker een van de leukste series die ik ooit gezien heb. Het is niet zo’n serieuze serie zoals CSI of Law and Order, maar juist dat luchtige zorgt soms voor grappige momenten. Van White Collar heb ik inmiddels twee seizoenen gezien. Gelukkig zijn er nog een aantal seizoenen te gaan!
 
De laatste serie volg ik nog maar kort. Ik heb het eerste seizoen bijna helemaal gezien in nog geen week tijd. Homeland is een serie die ik in eerste instantie zelf niet zo snel uit zou kiezen. Toen ik hem toch tegen kwam besloot ik het een kans te geven. De serie was erg goed beoordeeld en een keer totaal wat anders dan ik normaal kijk is ook wel eens leuk. Toen ik twee afleveringen gezien had was ik helemaal verkocht. De serie heeft een hele goede verhaallijn en zorgt er toch net voor dat het allemaal net wat anders gaat dan je verwacht.
 
Homeland gaat over een Amerikaanse marinier, Nicholas Brody  die na jaren van vermissing waarbij werd gedacht dat hij dood was opeens weer opduikt. CIA agent Carrie Mathison is ervan overtuigd dat Brody tijdens zijn gevangenschap in Irak is gekeerd en lid is van Al Qaeda. Zij is er zo van overtuigd dat ze alles op alles zet om die waarheid te achterhalen. Hierbij zet ze veel op het spel, dit terwijl er een mogelijkheid bestaat dat ze het bij het verkeerde eind heeft.
 
Dit zijn de series die ik momenteel volg. Als ik één favoriet zou moeten kiezen is dat denk ik toch Homeland, ondanks dat ik nog niet zoveel gezien heb van deze serie.
 
Wat is een serie die ik ook zeker niet mag missen?
 
 
 
~Liefs Sandra

One thought on “Favoriete series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge