FAVORIETE HARDLOOPSCHOEN – NIKE AIR ZOOM PEGASUS

Het eerste hardloopartikel dat ik schreef stamt uit april 2015. Inmiddels zijn we ruim 3,5 jaar verder en ben ik een fanatiekere hardloper dan ooit. De schoenen die je tijdens het hardlopen draagt zijn cruciaal om blessures te voorkomen, ook als je net start. Dat is waar ik de fout in ben gegaan. Nadat ik in korte tijd een blessure opliep, ben ik op zoek gegaan naar dé perfecte hardloopschoenen voor mij. Na vele modellen gepast te hebben kwam ik uiteindelijk uit bij de Nike Air Zoom Pegasus lijn, waar ik nog steeds niet vanaf gestapt ben en al menig paar van versleten heb. In dit artikel zet ik op een rijtje waarom dit mijn favoriete hardloopschoen is en waarom het wellicht ook wat voor jou is. Benieuwd? Lees dan even verder.

Steun

Een van de allerbelangrijkste punten waarom dit zo’n goede hardloopschoen is voor mij, is de steun die deze schoen biedt. En ondanks dat is het zeker geen stijve schoen. Zelf heb ik geen hele stevige enkels en zeker ook voor beginnende onervaren hardlopers is het van belang dat je voeten en enkels goed ondersteund worden tijdens het hardlopen.

Demping

Naast steun is demping het keyword voor hardloopschoenen. Dat is ook waarom ik een blessure opliep door het lopen op normale sneakers. Ik schreef in mijn eerste artikel letterlijk: ‘Inmiddels ben ik alweer een paar uur thuis en zou willen dat ik mijn benen niet meer zou voelen, ze vallen er van ellende nog net niet af’. Tijdens het hardlopen krijgen je knieën en kuiten het zwaar te verduren. Het voetbed en de zool van een schoen zorgen ervoor dat de schokken goed verdeeld worden, waardoor je lichaam minder zwaar belast wordt. De demping van de Air Zoom Pegasus is echt fantastisch, zoals ik zei toen ik er mijn eerste kilometers op liep “Alsof ik loop op wolkjes”.

Lichtgewicht

Het opbouwen van een goede conditie is al zwaar genoeg. Het laatste wat je wil is een blok aan het been, letterlijk. Het gewicht van de schoen is misschien iets wat je in eerste instantie niet zo op zal vallen. Dit was bij mij ook het geval, totdat ik overging van mijn Air Zoom Pegasus 31 naar de 34. Waarbij intussen weer diverse verbeteringen waren doorgevoerd ten opzichte van het oudere model, waaronder een lichte afname in gewicht. Dan pas merk je dat een klein verschil ik gewicht al verschil kan maken.

Vernieuwing

Het continue verbeteren en perfectioneren brengt me bij het volgende pluspunt van de Air Zoom Pegasus, vernieuwing. Bij elke nieuwe variant van het model zie je dat erover nagedacht is en dat de schoen is verbeterd om de prestaties van de loper naar een nog hoger niveau te tillen.

Looks

En ondanks dat een schoen goede demping heeft, veel steun geeft en licht van gewicht is, wil het oog ook wat. En zeg nou zelf, hoe fantastisch zien de bovenstaande Air Zoom Pegasus eruit? En dit is nog maak een kleine greep uit de gehele collectie. Kortom, voor mij dé perfecte hardloopschoen.

De adviesprijs van de Nike Air Zoom Pegasus ligt rond de € 120. Kleine tip, wanneer je de sale in de gaten houdt kun je ze wellicht scoren voor een klein prijsje, bijvoorbeeld in de Sportshowroom waar ze al verkrijgbaar zijn vanaf € 58,99.

Wat is jouw favoriete (hardloop)schoen?

 

liefs

Follow

9 thoughts on “FAVORIETE HARDLOOPSCHOEN – NIKE AIR ZOOM PEGASUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge