Essence get big lashes mascara’s

Afgelopen woensdag ben ik met school naar Den Haag geweest. Daar kregen we ook even de tijd om te winkelen en daar heb ik natuurlijk gebruik van gemaakt. Ik heb geen shoplog gemaakt gewoonweg omdat ik bijna niets gekocht heb. Wel 3 nieuwe mascara’s. Ik heb altijd best dure mascara’s en eigenlijk heb ik nog nooit een mascara van Essence of Catrice geprobeerd en omdat een vriendin van mij er erg tevreden over is besloot ik ze alle 3 te kopen om uit te testen. Dus bij deze een review van 2 v.d. 3 mascara’s omdat ik nog geen tijd heb gehad om de waterproof mascara te testen.

Als eerste begin ik met de Volume Curl mascara. Deze mascara heeft zoals je op de foto kunt zien een wat gebogen borsteltje, dit is in principe alleen maar fijn maar doordat het gat zo groot is blijft er een enorme hoeveelheid product aan het puntje hangen. Hierdoor wordt het echt een kliederboel. Dus je zult voordat je hem wilt gebruiken hem eerst goed moeten afvegen aan de rand. 
Dan het effect van dit product: Wat mij opviel is dat deze mascara’s eigenlijk allebei hetzelfde effect hebben. Ik heb op mijn ene oog de Volume Curl gedaan en op de andere de Volume Boost en er is nagenoeg geen verschil te zien. Bij deze zag je alleen dat mij wimpers iets meer gekruld waren. De Volume Curl zorg ervoor dat je wimpers wel wat langer worden en iets meer krullen. Deze mascara vind ik niet zo fijn. Wil je meerdere laagjes over elkaar aanbrengen? Dan zul je eerst moeten wachten totdat het helemaal droog is om vervolgens een klein laagje aan te brengen en weer een paar minuten moet wachten. Dit ben ik niet gewend aangezien je bij de mascara’s die ik heb gewoon een paar laagjes achter elkaar op kunt doen. Bij deze is dit niet het geval en heb je aan 1 laagje absoluut niet genoeg. Ook lijkt het alsof je wimpers aan elkaar plakken. (na 1 laagje al dus daar kan  het niet aan liggen) Dit is niet mooi want het lijkt net alsof je opeens een stuk minder wimpers hebt en het ziet er niet mooi vol uit. Na al dit negatieve wil ik toch wel even zeggen dat ik het borsteltje wel fijn vind (mits je het eerst goed afgeveegd hebt)
Ook de volume boost mascara van Essence heb ik getest. Helaas ben ik hier ook niet zo tevreden over. Deze mascara geeft vrijwel hetzelfde effect als de Volume Curl. Mijn wimpers worden wel wat langer maar echt veel volume geeft deze mascara niet. Het borsteltje vind ik wederom wel erg fijn. Doordat dit borsteltje een ‘standaard’ vorm heeft blijft er amper product aan de punt hangen wat er fijn is. 
Deze mascara’s zou ik dus niet opnieuw kopen want ik vind ze niet echt fijn. Ze bevatten 12 ml en zijn verkrijgbaar voor €2.29 bij de Kruidvat.
~liefs Sandra

3 thoughts on “Essence get big lashes mascara’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge