ERVARINGEN: 1 WEEK NIET SNOEPEN

Zelf ben ik een enorme snoepkont. Een lekker pak koekjes is voor mij niet veilig en weet ik zonder al teveel moeite voor de televisie weg te werken. Uiteraard zitten daar, onder andere, veel suikers in die niet goed voor je zijn. Ik ging de uitdaging aan om een hele weken geen snoepjes en koekjes te eten, om te kijken wat dat met me doet. Benieuwd hoe me dat vergaan is en wat het me heeft opgeleverd? Lees dan even verder.

Dag 1

Vooral de eerste dag was echt even wennen en viel me vies tegen. Ik wist dat ik veel snoepte, maar ik dacht dat dat vooral was omdat ik daar zin in had en niet persé trek had en dat het me dus gemakkelijk af zou gaan. Dat viel toch wel even tegen. De omschakeling van veel snoepen naar alleen drie maaltijden was erg groot en aan het einde van de avond had ik dan ook trek. Ik ging met een knorrende maag naar bed, maar wilde niet toegeven.

Dag 2

De tweede dag ging gelukkig al stukken beter. Ik at wederom alleen de drie maaltijden en dronk tussendoor veel. ’s Avonds ging ik een stuk hardlopen en dat ging echt verbazingwekkend goed. Ik had verwacht dat ik me heel slap en moe zou voelen, maar ik was juist energiek en het ging geweldig! Altijd als ik heb gesport heb ik totaal geen trek en eet ik ook niks meer. Dat kwam nu goed uit. Ik heb heel de dag geen honger gehad!

Dag 3

De derde dag at ik mijn avondeten erg laat, waardoor ik de rest van de avond vol zat en totaal geen trek had in lekkere dingen. Na de eerste dag had ik verwacht dat het erg zwaar zou zijn om een week lang niet te snoepen, maar dat is het voor mij helemaal niet. Het wordt een patroon dat je elke dag doorloopt: ochtendeten, middageten, avondeten en veel drinken. Wanneer je er eenmaal aan gewend bent, denk je niet eens meer na over die reep chocolade of dat pak koekjes.

Dag 4

De vierde dag had ik een klein dipje. Ik had die dag weinig gedronken en was heel erg druk geweest. Daarnaast was mijn ongesteldheid in aantocht wat altijd zorgt voor enorme vreetbuien. Dit was de eerste keer in de afgelopen dagen dat ik echt snakte naar een karamel zeezout chocoladereep. Gelukkig zwichtte ik niet en kon ik mijn challenge vervolgen.

Dag 5

Na mijn dipje van gisteren ging het vandaag weer goed. Ik dronk veel en had niet eens de behoefte in iets ‘lekkers’. Veel drinken helpt ook altijd om een vol gevoel te krijgen. Dat had ik al eerder ervaren toen ik op de middelbare school meedeed aan Zip Your Lip. Een project wat inhield dat je een 24 uur niet mocht eten en alleen mocht drinken, om het goede doel te steunen. Door constant veel te drinken voelt je maag vol en ga je niet met een knorrende maag naar bed. ’s Avonds ging ik wederom sporten en dook daarna vroeg mijn bed in.

Dag 6

Ook de zesde dag wist ik zonder problemen te doorstaan, dit is tevens de laatste dag van dit dagboekje. De 7e dag sloeg ik over, aangezien mijn vriend jarig was en ik mezelf na een week niet snoepen trakteerde op een lekker stukje taart.

Ik moet eerlijk zeggen dat een hele week niet snoepen me erg goed is bevallen. Zelf had ik gedacht dat het erg zwaar zou zijn, maar wanneer je eenmaal gewend bent om niet/minder te snoepen heb je er ook helemaal geen behoefte meer aan. Daarnaast zat ik beter in mijn vel, was mijn buik velen malen strakker en had ik meer energie waardoor het sporten heel goed ging. Ook op de weegschaal zag ik het terug. Mijn gewicht nam met 0,6 kg af, mijn spiermassa steeg met 0,2% en mijn vetpercentage daalde met 0,4%. Het niet snoepen bevalt me goed en dat ga ik de komende tijd zeker doorzetten. Doordeweeks niet snoepen en in het weekend eten waar ik zin in, klinkt als een mooie balans toch?

Snoep jij veel? Hoe weet jij een goede balans te vinden tussen gezond eten en alles eten waar je zin in hebt?
 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge