EERSTE BRAZILIAN WAX ERVARING BIJ DELETE

Waxen en dan in het specifiek de brazilian wax, het down under verwijderen van haar, wordt anno 2017 nog steeds een beetje als taboe gezien. Na flink wat twijfelen maakte ik uiteindelijk de stap en plande ik een afspraak in bij Delete in Den Bosch. Inmiddels heb ik al twee behandelingen gehad en ik kan alvast verklappen dat ik echt niks anders meer wil. Benieuwd naar mijn ervaring met deze behandeling en deze salon? Lees dan even verder.

Al lange tijd twijfelde ik om eens een brazilian wax behandeling te ondergaan. Met scheren krijg je het down under namelijk nooit zo glad als waxen, het kost relatief veel tijd en moeite en na een dag heb je alweer last van harde stoppels. Toch waren het de horrorverhalen, beelden uit films en series en de gedachte dat ik daar halfnaakt voor een onbekende lag die ervoor zorgde dat ik het een hele tijd uitstelde. Totdat ik op een moment het scheren zo zat was en impulsief een afspraak boekte bij Delete in Den Bosch. Dit wel na uitgebreid onderzoek naar de diverse salons die een brazilian wax aanboden.

Wat moet ik weten?

  • De minimale lengte van de haartjes is 5 mm en de maximale lengte 1,5 cm, dit komt neer op zo’n twee weken niet scheren.
  • Scrub je huid tussen de behandelingen door om ingegroeide haartjes te voorkomen.
  • Ga 24 uur voor de behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank.
  • Drie dagen voor een nieuwe behandeling niet meer scrubben.
  • 24 uur na een behandeling geen heet bad, niet zwemmen/zonnen, zonnebank of sauna, geen geparfumeerde producten en de huid niet aanraken.

Delete Waxing Professionals

Delete kwam voor mij daarin veruit als beste naar voren. Delete is een wax salon met maar liefst tien vestigingen, welke zich enkel richten op waxen en waar alleen vrouwen, ook wel Wax Angels genoemd, werkzaam zijn. De salon kwam gelijk al heel professioneel over en ik had er een goed gevoel bij, wat eigenlijk het allerbelangrijkste is wanneer je voor het eerst zo’n soort behandeling ondergaat.

De behandeling

Toen de dag van mijn behandeling aanbrak was ik toch wel erg zenuwachtig, maar tegelijkertijd ook heel erg benieuwd. De dag voor je behandeling en zelfs een uur voor je behandeling wordt er nog een reminder gestuurd van je afspraak. Daarnaast ontvang je een QR-code waarmee je zelf de deur van de afgesloten salon kunt openen en in een wachtruimte kunt plaatsnemen.

Daar wordt je vervolgens opgehaald door jouw Wax Angel en naar de behandelruimte gebracht, een stijlvolle kubus die er professioneel en netjes uitziet. Bij het boeken van de behandeling kon je kiezen voor de zogenaamde 1st time Full Brazilian, hierdoor weet de Wax Angel dat het jouw eerste keer is en neemt ze rustig de tijd om je alles uit te leggen.

Na de uitleg wordt je alleen gelaten om je voor de helft uit te kleden en jezelf op te frissen met een doekje. Vervolgens ga je op de behandeltafel liggen met een handdoekje over je heen en komt de Wax Angel weer terug. Zelf had ik mijn behandeling bij Romy die me vriendelijk onthaalde en me helemaal op mijn gemak stelde. Ik moest mijn voetzolen tegen elkaar aanzetten met mijn knieën naar buiten, waardoor ze overal goed bij kon.

Al pratend bracht ze de eerste strook wax aan, ik kneep stevig en het stressballetje en wachtte op de helse pijn die zou komen, maar die bleef weg. Oké prettig is anders, maar het was zeker niet de pijn die ik voor ogen had. Het is te vergelijken met een scherpe steek die vrijwel meteen afvlakt. Ze werkt van buiten, de bikinilijn, naar binnen, je venusheuvel en vervolgens via je schaamlippen naar achter tussen je billen. Binnen no-time was dan ook alles gewaxt. Met een pincet werden nog een paar losse haartjes weggehaald en voor ik het wist kon ik me, na zo’n 25 minuten, weer aankleden.

De behandeling zelf is me zo meegevallen, de Wax Angel stelde me erg op mijn gemak en ik heb dan ook geen moment ongemakkelijk gevoeld en dat terwijl het voor mij toch echt wel even een ding was om daar zo open en bloot te gaan liggen. Ook de pijn viel me echt alles mee en ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt niks vond voorstellen. Ter vergelijking, het epileren van mijn benen met een epilady, wat ik echt een verschrikking vind, is echt zoveel malen pijnlijker dan deze behandeling.

Het resultaat

Het resultaat vond ik echt verbluffend. Het voelde echt onwijs zacht aan, zo glad kan je het met een scheermesje niet krijgen. Je zou na de behandeling last kunnen krijgen van een wat geïrriteerde huid en ingegroeide haartjes, maar dat was bij mij niet het geval. Na zo’n anderhalve week begonnen langzaamaan wat haartjes terug te groeien, maar deze waren veel zachter en dunner dan ik gewend was.

De tweede keer

Na zo’n 3,5e week stond mijn tweede afspraak gepland, wederom bij Romy, wat een prettige en leuke vrouw is dat zeg! Het viel me op dat de haartjes vele malen dunner en zachter waren en dat er zelfs al plekken waren waar de haartjes gewoon nog niet teruggekomen waren. Ook de tweede behandeling was bij mij zo gepiept en deed zo goed als geen pijn. Dit keer bleven de haartjes zo’n twee weken weg.

Na elke behandeling komen er minder snel, maar ook minder haartjes terug, waardoor je uiteindelijk eens in de 5 à 6 weken een behandeling nodig hebt.

Zelf ben ik echt enorm te spreken over het waxen en ik durf nu na twee behandelingen te zeggen dat ik echt niks anders mee wil. Hoe heerlijk is het om niet te hoeven scheren en om daar niet constant rekening mee te hoeven houden?! Daarnaast is het resultaat zo zacht, wat je met een scheermesje niet zo kunt krijgen. Het enige nadeel is wel dat je een tweetal weken moet ‘sparen’ voordat je een nieuwe behandeling kunt plannen, maar dat is na een aantal behandelingen niet meer noemenswaardig. Een Brazilian Wax behandeling bij Delete kost € 43,95. Daarnaast krijg je als student op vertoon van je studentenkaart € 10 korting doordeweeks tussen 1 en 5 en is er een aantrekkelijke Wax Deal, wanneer je van plan bent frequent waxbehandelingen te laten uitvoeren. Mocht je nog vragen hebben, laat dan zeker even een reactie achter, dan zal ik je vraag uiteraard beantwoorden. 

Heb jij al wel eens een Brazilian Wax gehad? Hoe is jou dat bevallen?

 

liefs

Follow

2 thoughts on “EERSTE BRAZILIAN WAX ERVARING BIJ DELETE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge