EEN DAGJE GENIETEN IN THERMEN BUSSLOO

Iets meer dan een jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn schoonzusje naar de sauna. Dat beviel erg goed en sindsdien is het een uitje wat ik echt kan waarderen. Even een momentje voor jezelf om ultiem te genieten en uit te rusten. Toen ik gevraagd werd om een dagje langs te komen bij Thermen in Bussloo hoefde ik uiteraard niet lang na te denken. Afgelopen dinsdag ging ik samen met mijn vriend op pad naar Bussloo. Benieuwd? Lees dan even verder.

Zelf heb ik het erg druk met mijn werk en dus reed ik vanuit mijn werk gelijk langs mijn vriend om hem op te halen, onderweg even wat te eten om vervolgens aan de tocht van ruim een uur richting Bussloo te beginnen.

Rond half 8 kwamen we aan bij een luxe uitziend gebouw met naastgelegen hotel. Niet heel vroeg, maar gelukkig is de sauna tot half 12 open, dus konden we nog een aantal uurtjes genieten. Zelf gingen we op een badkledingdag die elke tweede en laatste dinsdag van de maand is. Ik had het zelf heel erg druk verwacht, maar dat viel gelukkig reuze mee. Dit ook mede door het enorme complex dat maar liefst 15 sauna’s bevat zowel binnen aan het saunaplein als buiten in een prachtige tuin.

Helaas hebben we niet van alle sauna’s gebruik kunnen maken door het tijdgebrek, maar degene waar we wel gebruik van hebben gemaakt bevielen erg goed.

De Caldarium Stoomcabine die met 50 graden niet heel heet was, maar wel erg prettig door de geur van Eucalyptus. De traditionele Finse Sauna die met 75-80 graden heerlijk was om het saunabezoek mee te starten. De Valo Bad Sauna die met meer dan 400 lichtpuntjes een sprookjesachtig gevoel gaf.

De aardesauna is op dit complex met zijn 100 graden de warmste sauna en dat heb ik geweten. De sauna is, net als de andere sauna’s, met zorg ingericht en ziet er prachtig uit. Het natuurlijk begroeide dak in combinatie met het hout gestookte vuur zorgt voor een intiem huiselijk gevoel.

Daarnaast vond ik de infraroodsauna ook erg fijn. Hij had misschien wel wat warmer gemogen, maar dit was zeker een van mijn favorieten. Deze sauna had een prachtig uitzicht over het meer en was erg comfortabel door de ligbanken.

Het gehele saunacomplex is met zorg ingericht en dat is zeker terug te zien. Ook de tuin is een plaatje en was ’s avonds in het donker echt prachtig met alle lichtjes. Echt overal is aan gedacht. Wanneer je naar buiten wilde stonden er overal paraplu’s klaar, voor wanneer het regende.

Naast al deze sauna’s bevat het complex ook diverse baden, restaurant en zijn er diverse behandelingen mogelijk. Ook kan je heerlijk even tot rust komen in de rustruimte waar relax- en warmwaterbedden met een prachtig uitzicht op de tuin voor je klaar staan.

Wij hebben echt genoten en waren helemaal ontspannen toen we het gebouw weer verlieten. Ik heb die avond dan ook als een roosje geslapen. Wij komen hier zeker nog een keer terug. Alleen boeken we de volgende keer er een overnachting in het hotel bij, omdat het toch nog best wel een stuk rijden was.

Wanneer je nog een keer ultiem wil genieten en uitrusten zou ik je zeker een dagje Thermen Bussloo aanraden!

 

liefs

Follow

2 thoughts on “EEN DAGJE GENIETEN IN THERMEN BUSSLOO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge