Echte schoonheid zit van binnen

Echte schoonheid zit vanbinnen. Dit word vaak gezegd. Maar vinden we dat ook echt? Hoe vaak worden mensen om hun uiterlijk niet afgekeurd. Soms betrap ik mezelf erop dat ik iets van iemand denk, die ik eigenlijk helemaal niet ken. Het zou oneerlijk zijn om te zeggen dat ik dat niet deed, want ik denk dat iedereen dat wel eens doet. Natuurlijk zit echte schoonheid van binnen. Maar ondanks dat iedereen dat weet leven we in een maatschappij waarin de eerste indruk het belangrijkste is. Aan een baan worden al allerlei voorwaarden gesteld. Bijvoorbeeld als secretaresse: Je moet netjes gekleed zijn, er verzorgd uitzien, tattoo’s mogen niet zichtbaar zijn. Maar uiteindelijk gaat het toch om de kwaliteiten die je als mens bezit en niet om hoe je eruit ziet? Je kan er nog zo mooi uit zien maar als je de functie niet uit kan voeren heb je er als baas niet zoveel aan. De laatste paar jaren als ik op school rond loop zie ik steeds meer kinderen die afgezonderd hun broodtrommel leeg zitten te eten in de hoop dat de bel zo snel mogelijk gaat en de pauze weer voorbij is. Wachtend op de laatste bel die aangeeft dat ze eindelijk weer naar huis mogen. Wat ik probeer te zeggen: Ga niet altijd op de eerste indruk af, het is moeilijk en erg makkelijk om je woordje alvast klaar te hebben. Maar hoe zou jij het vinden als je elke dag er tegenop ziet om naar school te gaan, niemand moeite doet om met je te praten. Ze kunnen er wel niet helemaal uitzien als het ’type’ waar jij denkt mee om te willen gaan. Maar gaat het daar ook om? Echte schoonheid zit vanbinnen, probeer eens de moeite te nemen om met diegene te praten en misschien is diegene wel hartstikke aardig?

Vandaag een keer een artikel dat niet met de buitenkant te maken heeft maar iemands schoonheid van binnen. Met dit artikel wil ik jullie graag aan het nadenken zetten. We roepen wel zo makkelijk schoonheid zit vanbinnen maar ‘real life’ laat wel wat anders zien. Hoe denken jullie hierover? Ik zou het graag willen weten.


~Liefs Sandra

7 thoughts on “Echte schoonheid zit van binnen

  1. mee eens, echte schoonheid zit van binnen maar heel veel mensen nemen niet de moeite om die te leren kennen. ze schrijven dan gelijk iemand op zijn uiterlijk af en dan is het 'nerd' of whatever. terwijl ze diegene geeneens kennen :') ik dacht eerlijk gezegt dat dat weg zou gaan naarmate je ouder word maar dat gaat nooit weg. ziet er gewoon ingebakken bij (meeste) mensen 😛

  2. Het is jammer dat de samenleving zo op uiterlijk is gefixeerd. Hoeveel perfecte mensen lopen er nu rond? Als je het mij vraagt, geen. Mensen voelen zich snel lelijk omdat ze niet aan het gecreëerde perfecte beeld voldoen, maar degenen van wie er perfecte foto's bestaan, daarvan zijn de foto's òf gephotoshopt òf deze personen hebben zich voor duizenden euro's laten verbouwen. Als je ervover na gaat denken, is het eigenlijk beledigend voor minstens driekwart van de vrouwen, die toevallig niet het perfecte plaatje zijn. Zelf heb ik het vaak zat meegemaakt, ik heb zelf ook gevoeld hoe het is om met uiterlijk gepest te worden, maar ik dacht altijd: wordt maar lekker gelukkig in die fake wereld waarin jullie leven. Ik ben tenminste echt en oprecht, en geen mislukte kloon van de samenleving.

    Klink erg hard hoe ik het opschrijf, maar ik erger me er gewoon aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge