Boekreview: Stalker, Paaz & Meisje Vermist

review boeken

Knus op de bank, onder een kleedje, terwijl het begint te schemeren een boekje lezen. Daar kan ik echt van genieten. Toch had ik mijn e-reader een tijdje niet aangeraakt, omdat ik voor school zoveel moest lezen dat ik even klaar was met boeken. Toen mijn tentamens voorbij waren was het weer tijd om heerlijk te ontspannen met een boek. Binnen no-time las ik maar liefst drie boeken uit. Wat ik ervan vond kan je in dit artikel lezen.

Stalker – Lars Kepler

9200000030638475

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

Lars Kepler is een schrijver die geweldige thrillers schrijft. Hij zorgt ervoor dat je opgeslokt wordt in het verhaal en het boek niet meer weglegt totdat je hem helemaal hebt uitgelezen. Dit laatste gaat alleen redelijk lastig aangezien het een dikke pil is van zo’n 600 bladzijdes, die je niet zomaar even uitleest. Ik heb van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten, maar het had van mij allemaal wel wat korter gemogen. Stalken is een onderwerp waar iedereen de kriebels bij krijgt en doordat het zo goed geschreven is kruip jij als het ware in de huid van die persoon. De ontknoping kwam als een grote verassing, al is het einde naar mijn mening wel afgeraffeld, zonde! Het boek komt uit een reeks en is het vervolg van een viertal andere boeken, maar is ook prima los te lezen. Het was een spannend boek met veel diepgang, maar wat mij betreft kan deze niet tippen aan vorige boeken uit de serie. (8/10)

Paaz – Myrthe van der Meer

9200000006547020

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emmas zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

Dit boek was een boek waar ik veel over gelezen had. Het is een psychiatrische roman en bomvol emotie. Niet echt een boek om ’s avonds voor het slapengaan te lezen. Het is geschreven vanuit de hoofdpersoon (Emma). Het is zo bizar om, als het ware, in het hoofd te zitten van iemand die psychische problemen heeft en al haar gedachtes kunt lezen. Ondanks dat het boek maar zo’n 350 bladzijdes bevat, heb ik er voor mijn gevoel een eeuwigheid over gedaan. Ik kwam er maar niet doorheen. Het is heel interessant om te lezen en mooi geschreven, maar na al die bladzijdes vol negativiteit was ik er wel een beetje klaar mee. (6.5/10)

Meisje vermist – Tess Gerritsen

Gerristen_Meisje%20vermist_vp

 

Kat Novak is patholoog-anatoom en een vrouw die haar mannetje kan staan. Kat moet in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is. Een telefoonnummer dat een van de vrouwen bij zich had leidt naar een farmaceutisch bedrijf en een nieuwe gevaarlijke drug.  Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken.

Dit is mijn absolute favoriet van de drie boeken. Het is een spannend boek, waar naast de spanning ook plek is voor romantiek. Nieuwe ontwikkelingen volgen in een rap tempo.  Je verveelt je dus geen moment. Dit boek is heel vlot geschreven, waardoor het makkelijk wegleest.  (8.5/10)

Nu ik niet meer op school zit ben ik van plan de komende tijd veel meer boeken te lezen. Heeft iemand nog een goede tip voor boeken die ik zeker gelezen moet hebben?

 

liefs
Follow

3 thoughts on “Boekreview: Stalker, Paaz & Meisje Vermist

  1. Lijken me alle drie interessante boeken. Als je graag thrillers leest: de boeken van Toni Coppers vind ik wel goed. Gaan over een vrouwelijke inspecteur Kunstcriminaliteit die dan later bij de moordbrigade in Brussel terechtkomt.

  2. I was just seeking this info for some time. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative websites in top of the list. Generally the top sites are full of garbage. ckeefkeefdbd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge