BOEKRECENSIES: VOOR JOU, LIEVE MAMA & ZONDAARSKIND

boekcover

Ik had mezelf als doel voor januari gesteld dat ik minimaal twee boeken uit moest lezen. Uiteindelijk kreeg ik de smaak te pakken en las ik maar liefst drie boeken uit in een maand tijd. Alle drie de boeken bevielen goed en het leek me leuk om over alle drie een klein review te schrijven. Benieuwd? Lees dan even verder.

Voor jou – Jojo Moyes

Louisa is een meisje dat in een klein dorpje woont bij haar ouders. Ze werkt in een cafeetje en daarnaast heeft ze een vriend, Patrick. Ondanks dat ze weet dat hij niet de ware voor haar is blijft ze toch bij hem. Als haar baas besluit het café te sluiten staat ze op straat zonder baan. Haar ouders hebben het geld hard nodig en ze moet op zoek naar ander werk. Uiteindelijk gaat ze, tegen haar zin in, aan de slag als verzorger voor Will, een man die vroeger alles had wat hij kon wensen, maar door een ongeluk raakt hij verlamd vanaf zijn nek. Will ziet het leven niet meer zitten en zit zijn tijd uit. Wanneer Louisa in zijn wereld komt botst het nogal eens. Wanneer Louisa ontdekt wat Will van plan is probeert ze alles op alles te zetten om hem van zijn gedachten af te brengen. Gaat het haar op tijd lukken?

Dit is het boek dat ik als laatste las en waarbij ik echt moeite had om het boek weg te leggen, zo graag wilde ik het in een keer uitlezen. Daarnaast is Voor Jou het eerste boek waar ik om heb moeten huilen. Het is een bijzonder aangrijpend verhaal en je kunt je erg goed inleven in de hoofdpersonages. Het is een heel emotioneel en heftig boek en ik ben zeker benieuwd naar andere boeken van deze auteur.

Lieve Mama – Esther Verhoef

Ralf is een jongen van achttien die zich op een dag door een vriend Brian laat overhalen aan een gewapende overval op een gezin mee te doen. Op het moment dat hij een knal hoort en vervolgens niemand het huis uit ziet komen raakt hij in paniek en vlucht hij. In de dagen erna gaat Ralf op zoek naar de waarheid. Wat is er die nacht gebeurd in dat huis en waar is zijn vriend Brian gebleven? Tegelijkertijd worstelen Heleen en Werner met iets wat een nachtmerrie lijkt.

Een tijd geleden las ik al Kraamhulp van Esther Verhoef, wat een bijzonder geschreven boek was. Ook dit is weer een bijzonder verhaal met een aantal lugubere details, waar je dus wel van moet houden. De spanning in dit boek wordt langzaam opgebouwd en de schrijver probeert je meerdere malen op een dwaalspoor te zetten. Het boek bevat twee verschillende verhaallijnen die gedurende het boek steeds dichter bij elkaar komen. Lieve Mama was voor mij niet het soort boek dat ik meteen uit wilde lezen. Ik vergat soms dat ik nog een boek uit te lezen had en dat betekent dat dit boek niet helemaal mijn ding is. Begrijp me niet verkeerd, het is een prima boek, maar ik heb weleens leukere boeken gelezen.

Zondaarskind – Marion Pauw

Geertruida verliest op jonge leeftijd haar ouders en zusje bij een brand. Ze komt terecht in een internaat bij nonnen en wordt daar erg streng opgevoed. Als ze achttien wordt gaat ze als dienstbode bij een rijke familie in Bussum werken. Daar gebeuren dingen waardoor Geertruida het huis uit vlucht. Op tachtigjarige leeftijd komt ze een bekende tegen uit het verleden waar ze besluit wraak op te nemen.

Het is een boek dat uit twee verschillende delen bestaat. Het eerste deel beschrijft haar leven als jong meisje en het tweede deel beschrijf de plannen van de 80 jarige Geertruida om wraak te nemen op een oude bekende. Toen ik begon met lezen vroeg ik me af of dit wel een boek voor mij was, maar een paar bladzijdes verder werd ik in het boek gezogen en kon ik hem niet wegleggen voordat ik hem helemaal uitgelezen had. Het is een boek dat je gemakkelijk wegleest en de hoofdpersoon Truitje is iemand waar je gelijk veel sympathie voor hebt. Het is bijzonder dat dit boek wordt geschreven vanuit het perspectief van een oudere dame. Het boek is zeker een aanrader, al moet ik wel zeggen dat ik het eerste deel een stuk leuker vind dan het tweede deel.

Dit waren de drie boeken die ik afgelopen maand verslonden heb. Uiteraard ben ik weer op zoek naar nieuwe goede boeken die het lezen waard zijn, dus laat zeker even een aantal suggesties achter!

 

liefs

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge